Kan være et billede af 1 person og udendørs

Underligt at vi nu står til at have en uges ferie, når man har fornemmelsen af, at vi lige er gået i gang.

Ikke desto mindre så trænger de ældste elever til at få en pause fra hjemmeundervisningen, hvilket man til fulde kan forstå. Presset på regeringen for at få de unge tilbage til skolerne vokser, og flere tager aktivt del i debatten. Det er stort set umuligt helt at forstå konsekvenserne af en åbning af skolerne, men en ting er sikkert, det er ikke en holdbar løsning at lade de unge mennesker sidde hjemme meget længere endnu.

Heldigvis ser det da ud til, at man viser vilje til at lave beregninger for en yderligere forsigtig genåbning. Vi kan ikke blive ved med at sige, at de unge lige skal holde ud lidt længere endnu, de skal have et håb at klamre sig til, og noget de kan holde sig oppe på. Langt de fleste unge viser i den grad samfundssind og gør det godt, men de har også brug for en anerkendelse af, at det her er svært for andre end minkene.

Vi håber så inderligt på, at det kan gå i den retning, at de unge kan vende tilbage til efterskolerne, grundskolerne og gymnasierne.

Kan være et billede af barn, står og sne

0.-4. klasse er vendt tilbage, og hold nu op hvor er de glade. Rent faktisk virker de også taknemmelige, uden de nok helt selv er klar over det. De er gode ved hinanden, og det virker i det hele taget bare som om, at de synes det er fantastisk at være sammen med de andre gode frøer igen.

5.-8. klasse klarer det også, efter omstændighederne, rigtig godt. Men vi mærker altså også en form for modløshed brede sig, det er ved at være nok nu. Det kan være svært at finde egentlig motivation for undervisning, og de trænger bare til at se hinanden og få en hverdag der ligner det, de kom fra. En uges ferie kan forhåbentlig give dem lidt mod og udholdenhed til perioden efter vinterferien.

Kan være et billede af tekst

Tak til Støtteforeningen

Vi trænger vist alle til lidt opmuntring, et skulderklap og opmærksomhed i øjeblikket. Den fangede vores støtteforening, og på helt fantastisk vis fik alle børn en lille kuvert med gode frøer, klistermærke og lidt slik. De fik også et skud af det fællesskab vi ikke kan give dem på friskolen i øjeblikket, og fornemmelsen af at de er en del af noget større – nemlig fællesskabet omkring Velling Friskole.

Hvor var det tiltrængt og dejligt TUSIND TAK til jer Pernille (mor til to tidligere friskolebørn og Astrid i 6.), Araan (mor til Ben 2., William 5, John 6.), Sarah (mor til Frida 7., Carla 8.) og Anne Mette (mor til Lilly og Nova 4. og Nynne 7.).

På friskolen ligger der også ny streamer til bilerne. De er identisk med klistermærket børnene har fået, men de er trykt på klar folie. Giv lyd hvis I ønsker et, så sender vi det med jeres børn hjem.

Rigtig god vinterferie