Kære børn og forældre

Først og fremmest skal I have et kæmpe stort tak for sidst. Det var en fornøjelse at fejre skolens 30-års jubilæum sammen med jer. Som forholdsvis ny, var det fantastisk for mig, at gå nogle skridt tilbage i tiden, og høre en masse historier fra dengang det hele startede. Som altid var der god stemning og stor opbakning til de aktiviteter, vi havde fundet på. Vi er også enormt glade for den hjælp vi har fået fra bestyrelse og forældre, der har give et nap med i forhold til planlægning og som knoklede på selve dagen. Tak til Ejvind og Peter for sange og fortælling og til Mikael og Lotte for fine taler til og om skolen.

Og til sidst en stor tak til alle jer, der har biddraget med en jubilæumsgave i form af en donation på MobilePay. Det er vi rigtig glade for. Vi er snart i mål med penge nok til et godt el-klaver, som nemt kan flyttes og spille op til morgensang og andre festlige lejligheder på skolen. De penge der evt. er tilovers fra vores jubilæumspulje, vil blive brugt på eleverne. De har mange ønsker til ting, de kunne tænke sig på skolen og på legepladsen (I kan stadig nå at bidrage på MobilePay nr. 15359, mærk ”jubilæum”).

VUIF gav 10.000 kr. til bevægelse i skolegården, som eleverne gennem Elevdemokrati får lov til at forvalte. Vi er glade og rørte over den flotte gave, og vi glæder os til helt vildt til, at penge bliver omsat til bevægelse.

I skrivende stund summer skolen af aktivitet efter diverse emner og projekter er skudt i gang. De største elever har projekt om Verdensmål, og arbejder på livet løs for at blive klar til deres fremlæggelser på onsdag. De yngste arbejder med ”høns” og har i den anledning udklækket seks søde kyllinger, som lige nu bor i 1. klasse.

I 2., 3. og 4. klasse arbejdes med ”gamle dage” og er i den forbindelse taget på cykeltur til Røde Kro. Bruns Hus er blevet besat af 5. og 6. årgang, som er ved at omdanne huset til et spøgelseshus i anledningen af Halloween i slutningen af oktober. Hvis man er modig nok, bliver der mulighed for besøg i Bruns halloweenhus fredag den 28. oktober, men mere herom senere.

I går brugte lærerne eftermiddagen på at blive endnu klogere på ordblindhed og de læse/skrive-teknologiske værktøjer, der kan være til gavn i undervisningen for både ordblinde såvel som alle andre elever. Det er altid godt at få genopfrisket gammel viden samt lære nyt, og forhåbentlig kommer det alle elever til gavn.

I sidste uges fredagsbrev, efterlyste jeg brugte bøger, som måske alligevel er på vej på genbrug. De første bøger er landet på kontoret, men vi kunne sagtens bruge mange flere. Så hvis I har børne- og ungdomsbøger til at stå og fylde på hylderne, tager vi gerne imod. Vi kunne godt bruge nyt litteratur på hylderne til alle aldre, og vi vil gøre alt for slide bøgerne op.

Inden jeg giver ordet videre til Arbejdsdagsudvalget og VUIF har jeg en lille opfordring til, at I tager et ekstra kig på jeres børn og i deres hår. Vi er nemlig beriget med både lus, fnat, børneorm og børnesår på skolen lige nu. Vi skærper vores fokus på god håndhygiejne mm. og vi må hjælpe hinanden med at holde øje, så vi kan få begrænset smitte med diverse kryb  og kravl mm.

Arbejdsdag 7. oktober

Der er arbejdsdag den 7. Oktober, hvor der skal skrubbes og skures på skolen, i Sattellitten samt et par steder i Naturhuset.

Derudover skal der males og laves lidt hegn.

Kristina Frydendahl er formand den dag og er der afbud på dagen skal I skrive til hende på +45 25 76 83 36

I mødes til fælles info kl 15.00 i lillemediateket hvorefter opgaverne fordeles ud.

Til at stille den lille sult i løbet af eftermiddagen, kunne vi godt bruge en fire stykker der vil bage nogle boller (udgifter afholdes af skolen). Skriv venligst til Kristina, hvis det er noget I kunne bidrage med.

Fællesafslutning kl 19.00 med pizza og en sodavand/øl – efterfølgende oprydning, hvor alle hjælper til.

Skulle der være spørgsmål eller rettelser til deltagerlisten, så skriv til afbejdsdagvf@gmail.com

Vi glæder os til, endnu engang at mødes i fællesskab på vores alle sammen friskole og som noget nyt er det en fredag eftermiddag, hvilket der har været stor opbakning til fra jer forældre og det sætter vi stor pris på!

Deltagere den 7. Oktober
Kristoffer og Sara Brun
Rikke og Niels Jørgensen

Program fra VUIF