Kære børn og forældre

Jeg håber, I har haft en forrygende sommerferie med masser af samvær, oplevelser, store is, solskin, sene sengetider og alt hvad der ellers hører sig til.

Jeg håber også, I er ved at være klar til at vende tilbage til hverdagen. Der har i hvert fald været alt, alt for stille på skolen i denne uge, og jeg kan næsten ikke vente, til den igen bliver fyldt op liv, latter og ”børnelarm” igen.

Som I ved bliver første skoledag onsdag den 10. august fra 9 – 12. Det bliver som altid en festdag, og alle er hjertelig velkomne.

Program for første skoledag

9.00:              Personalet står klar til at byde velkommen ved Hovedindgangen

9.10-10.00:    Morgensang og velkomst

Præsentation af klasser og personale

10.00-10.20:  Frikvarter

Kaffe til de voksne (udenfor hvis vejret tillader det)

10.20-11.30:  Første time i klassen

11.30-12.00:  Fælles afslutning

Opstart og hverdag

Vi har trivselsdage i den første uge, og går først i gang med skemaet onsdag den 17. august. Lærerne i de forskellige klasser skriver ud i næste uge med flere informationer omkring opstartsugen.

Skoleskemaerne ligger på hjemmesiden, og hverdagen ligner i store træk den I kender fra de foregående år. Dog er der kommet noget, der hedder ”bånd” på elevernes skema torsdag over middag. Det er en time, hvor 0.-6. klasse har fleksibilitet og mulighed for at fra faglig fordybelse til fælles projekter. Det er i den time, hvor vi har mulighed for eks. at øve fælles gymnastikopvisning (der bliver 7. og 8. klasse selvfølgelig inviteret med) eller træne til motionsdagen. Det bliver også et tidspunkt, hvor man kan lave læsebånd eller lektielæsning enten i klasserne eller på tværs af klasser. Og der bliver mulighed for at arbejde med forskellige aktiviteter, uden at bryde for meget op i det almindelige. Båndet afløse morgenidræt, men i nogle perioder vil det komme til at bestå af idræt. Mandag morgen møder eleverne til gengæld ind i deres egen klasse og starter op sammen med deres klasselærer, så de får en tryg og rolig start på ugen.

Der vil stadig være morgensang hver morgen kl. 8.10 fra tirsdag til fredag.

Buskort

Elevernes gamle buskort gælder første skoledag, og vi har buskort til udlevering til rigtig mange af eleverne på onsdag. Der er dog en del, som ikke har fået færdiggjort bestillingen af buskort inden ferien. Vi opfordrer alle til at bestille buskort, så eleverne har mulighed for at bruge dem, hvis de skal på tur med skolen:

”Årets gang” og ”Friskolens ABC”

Hjemmesiden er opdateret, så der nu er en beskrivelse af ”Årets gang”, der ligger sammen med årskalenderen. Der ud over er der en ny fane, som hedder ”Friskolens ABC og generelle forhold”. Jeg vil gerne opfordre både nye og ”gamle” forældre til at læse siderne igennem, så I er klædt på til det forestående skoleår – det letter både jeres og børnenes hverdag. I finder begge sider under fanen ”dagligdag” på hjemmesiden.

Datoer til kalenderen

Den 7. august er der rengøringsdag på skolen, så alting står skarpt, når vi tager imod eleverne efter ferien. Næste arbejdsdag er allerede lørdag den 27. august.

Den 22. og 23. august kommer Odense Skolefoto og fotograferer eleverne. I får nærmere besked herom fra Malene.

Den 17. september fejrer vi skolens 30-års jubilæum i stedet for at holde den obligatoriske ”familiedag”. Vi forventer selvfølgelig at alle elever tager deres familier i hånden, og hjælper os med at fejre dagen.

I kommer til at høre meget mere om det kommende skoleår i de forestående fredagsbreve. Rigtig meget kommer til at ligne det, I allerede kender, og vores store ønske for næste skoleår, er i bund og grund at få ro til at nyde hverdagen og alt det der sker ud over hverdagen med vores elever. Men der er også projekter på tegnebrættet, som vi glæder os til at komme i gang med. Hvad skal der ske med Bruns Hus? Hvordan får vi vores værdier til at leve blandt personale, børn og forældre? Hvordan fremmer vi den gode tone og skaber en hverdag, hvor alle passer på hinanden i fællesskabet?

Vi gør os mange tanker i bestyrelsesrummet og på lærerværelset med henblik på at skabe den bedst mulige skole, og vi vil naturligvis drypvis dele dem med jer til forældremøder og gennem fredagsbrevene mm., ligesom I altid er velkomne til at give jeres besyv med. Det er jo vores fælles skole.

Vi har haft en dejligt opstart i lærergruppen, og i dag blev vi forkælet af bestyrelsen med lækker morgenmad – stor tak til Mitzie, Daisy og Ole! Samtidig har vi fejret vores to jubilarer –  Birgitte har 20-års jubilæum og Esben har 30-års jubilæum-, og at Karin har haft første arbejdsdag. Humøret og energiniveauet er højt og vi glæder os til at komme i gang med hverdagen og alle de store og små oplevelser med vores skønne børn på Velling Friskole.

Ha’ en dejlig weekend. Vi ses på onsdag.

Karoline