Som en forælder sagde til mig i morges ved døren: “det er helt vildt at mærke den stemning, der er på friskolen lige nu“, og god stemning det er lige hvad der er
Der summer af fart over feltet og anderledes uge. Det er selvfølgelig forårsfesten, der i øjeblikket fylder positivt, og det er simpelthen fantastisk at mærke det engagement, alle vores elever ligger for dagen. De ved hvad det handler om, og de vil det.

I kan vist godt begynde at glæde jer til på torsdag, hvor vi jo opfører forestillingen af to omgange i vores nye Multisal, som er helt fantastisk til formålet.
Første gang bliver om formiddagen kl. 10.00, og denne forestilling er for alle. Vi tager en lille 20´er i entre, og der følger en kop kaffe og en småkage med i entré prisen.

Om aftenen opfører vi kl. 19.00, og her er det fortrinsvis for forældre og gamle elever. Voksne skal betale 60 kr. i entre, og det er inklusiv varme hveder og kaffe/ te.

Husk, der er levende musik i gymnastiksalen umiddelbart efter forestillingen.

Senest 22.30 lukker og slukker vi dette års forårsfest.

Sluttider i næste uge

Mandag d. 13/5:
0.– 1. klasse har fri 12.30
2.- 4. klasse har fri 13.25
5. – 8. klasse har fri 14.40

Tirsdag d. 14/5:
0.-1. klasse har fri 12.30
2.-8. klasse har fri 13.25

Onsdag d. 15/6:
0.-1. klasse har fri 12.30
2. – 4. klasse har fri 13.25
5. – 8. klasse har fri 14.40

Torsdag d. 16/5
0.-4. klasse har fri 12.30
5. -8. klasse har fri 13.25

Alle møder igen senest kl. 18.15 til sminkning.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der står og indendørs

Konfirmation

Traditionen tro sang vi “Kære Linedanser” til morgensang i dag, selvfølgelig fordi 7. klasse skal konfirmeres på søndag. Herfra skal der lyde et stort tillykke med konfirmationen, og vi håber, I alle må få en helt fantastisk dag sammen med jeres familie.

Følgende fra Velling Friskoles 7. klasse skal konfirmeres:

Andrea Maria Frydendahl Jakobsen
Anna Caroline Pilgaard
Astrid Würtz Green
Christian Vejgaard Næss-Schmidt
Dinah Zinikka Ellebye
Frederik Bred Middelhede
Freya Halkjær Bork-Larsen
Frida Marie Halkjær
Gustav Biehl Bruzelius
Jens Arnbjerg Bækgaard
Karen Engelund Mark Thomsen
Karoline Stræde Noesgaard
Katrine Vestergaard Andersen
Ludvig Sommer
Martin Arnbjerg Bækgaard
Signe Marie Hebsgaard Stampe
Villy Secher Hansen
Mathilde Søndergaard Lauridsen

Billedet indeholder sandsynligvis: 3 personer, smilende personer, folk, der sidder og indendørs

Besøg fra Ringkøbing Gymnasium

I onsdags havde vi besøg af 2.b fra Ringkøbing Gymnasium. Vores 7.8. klasse skulle klæde 2.b på i forhold til de 17 verdensmål, som 7.8. ved en hel del om. 2.b kunne så lære vores elever om hvordan man skriver en nyhedsartikel. Super dag med hygge og samarbejde på tværs. Dagen bød også på et besøg af intet mindre end 4 tidligere VF elever, som alle går i 2.b. Fed dag.

Billederne er fra denne dag.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, smilende personer, folk, der sidder, bærbar og indendørs

Valg, koblingsprocent og meget mere

Så blev valget udskrevet, og det betyder at vi skal op på tæerne i forhold til den dagsorden socialdemokraterne lægger for dagen i forhold til koblingsprocenten. En nedgang i koblingsprocenten fra 76% – 71% vil helt konkret betyde en halv million mindre at holde friskole for på VF. Det er mange penge og et fuldstændig grotesk forslag.

I den kommende tid vil jeg via fredagsbrev og facebook dele holdninger og bekymringer fra den frie skoleverden i forhold til Socialdemokraternes forslag.

Jeg vil gerne understrege, at det på ingen måde har noget at gøre med partipolitik, og en holdning til hvad folk skal stemme. Jeg mener dog vi bliver nødt at være politiske i en bredere forstand, og jeg vil mene det blot er at tage del i et demokratisk samfund med frihed og folkestyre.

Socialdemokraternes forslag vil betyde en samlet besparelse på 350 millioner kroner, hvilket svarer til 600 kr. pr. folkeskoleelev. Det redder da på ingen måde folkeskolen, det er da noget helt andet der skal til. Folkeskolen trænger helt klart til et løft, og det er i alles interesse, at vi har en stærk bred grundskole, men det skal bare ikke være på bekostning af de frie skoler.

I dette fredagsbrev vil jeg linke til en artikel der har været bragt i Jyllands Posten, og på facebook vil jeg dele et indlæg i debatten begået af en af vores forældre.

Landets 550 friskoler - bl.a. Odder Friskole - vil blive ramt, hvis Socialdemokratiets forslag om at sænke koblingsprocenten bliver virkelighed. I givet fald skal folkeskolen have nogle af de penge, som friskolerne får i dag. Arkivfoto: Joachim Ladefoged

Slutteligt vil jeg bringe en lille opfordring fra vores formand Peter Bendixen. Rigtig god weekend

Så er der valg!

Statsministeren har udskrevet valg til Folketinget, som afvikles 5. juni 2019. Derfor vil den kommende tid summe af politiske udmeldinger og valgmøder om forskellige temaer. Og mon ikke skolen også bliver et centralt tema. Nogle partier vil sandsynligvis kæmpe for, at folkeskolen skal styrkes, og nogle vil sikkert vedvarende foreslå, at tilskuddet til friskoler og private grundskoler skal reduceres betydeligt.

I FRISKOLERNE ønsker vi også, at folkeskolen bliver styrket, men vi mener, det er forkert at gøre det på bekostning af friskolerne.

Jeg vil gerne opfordre til, at forældre, bestyrelser, ledere og ansatte deltager aktivt og blander sig i den politiske debat og taler friskolens sag. Det handler om vores frihed til at lave skole på værdier, og så handler det om rammerne for at kunne oprette og drive friskoler. Her er det økonomiske grundlag selvfølgelig en væsentlig del.

Jeg ønsker alle et godt valg!

Peter Bendix Pedersen, formand