Måske fik I hveder i går derhjemme, og for jer der efterhånden har været med os i nogle år, så var det jo endnu engang specielt at sidde hjemme frem for på friskolen i det store fællesskab. I går skulle vi have haft forårsfest. Alle mand på scenen og en multisal fyldt med glade og stolte forældre. Efterfølgende ville der have været hveder til alle de voksne, mens eleverne fløj rundt i gymnastiksalen og dansede med hinanden underholdt af Panduro Musik. For andet år i træk må vi aflyse forårsfesten, og efterhånden kan man blive helt nervøs for, at det kommer igen, og at vi kan samles så mange mennesker til en festlig aften. Nå, selvfølgelig gør det det, og når det bliver muligt, så er vi så klar, det må I ikke være i tvivl om.

Ugen har budt på koldt men tørt og godt vejr. Det er så dejligt at kigge ud på eleverne i frikvartererne. I det store frikvarter spiller 7. og 8. klasse fodbold med hinanden, alt imens Soundboksen brøler derudaf. Vi har givet dem lov til at bruge den, og så må vi håbe på forståelse fra Vellingboerne, den halve time det varer hver dag.

På parkeringspladsen bliver der cyklet og stået på waveboard til den helt store guldmedalje. Det virker til at alle har det godt, også når vi kigger ind i timerne.

Den kommende uge byder på regn og meget lidt solskin. Vi vil gerne kraftigt opfordre til at eleverne får varmt tøj med. Det er egentlig ikke nede ved de små, det kniber med det varme tøj, men oppe hos de store. 7.8. klasse har i den kommende uge udedage indtil på torsdag, hvor det så bliver deres tur til at komme ind og 5.6. klasses tur til at komme ud i fem dage. På med det varme tøj og gerne de lange underbukser. Det hele er altså lidt sjovere, når man kan holde varmen. I øvrigt har vi bestilt 8 bordbænkesæt, så vi også kan sidde ordentligt.

Vi havde egentlig en klar fornemmelse af, at vi fik en mere normal hverdag fra den 6. maj, men ovenpå forhandlingerne i går, lyder det ikke umiddelbart til at vores regering ønsker at ændre noget, og det er på trods af både opposition og støttepartier mener, vi skal have skolerne i gang nu, og det skal vi. Vi har helt bevidst valgt at tage alle ind, men der er mange danske skoleelever, der fortsat sidder ude bag skærmene. Når vi har alle vores elever inde på skolen, er det klart ud fra den holdning, at det ingen mening giver at lade dem sidde hjemme et sekund mere end det er nødvendigt. Vi bruger meget tid på organisering og planlægning, men det er det hele værd, så længe vi mærker glade børn omkring os. Stor ros skal der lyde til de ældste elever fra 5.-8. klasse, de virker rent faktisk taknemmelige og positive, og de har også taget ja-hatten på. Lad os nu se hvad der sker i den kommende uge, vi krydser virkelig fingre.

Ellers har vi haft stort set alle de små elever fra 0.-4. klasse på gårdbesøg i denne uge. Køerne skulle ud på græs, og det er altid en glædelig og sjov begivenhed at være med til. Tak til de lokale landmænd for at lade os komme på besøg, det er altid rart, når vi bliver inviteret.

Vi skriver nu maj måned og tiden løber afsted. I den kommende tid arbejder på at få arrangeret nogle ture ud af huset med alle årgange. Vi vil egentlig også gerne holde overnatninger, men vi tør ikke at love noget, som det ser ud lige nu.

Næste år

Vi kan fortælle jer, at bestyrelsen er gået med til at forlænge samarbejdet med Elisabeth et år mere, og det er både vi og Elisabeth rigtig glade for. Så får vi jo også Sussie tilbage igen. I øvrigt var Sussie forbi i går med hendes lille Astrid, og i onsdags kiggede Sine forbi med hendes lille Dicte. Til foråret 2022 skal Lui på barsel, da de nu venter nummer to. Det vrimler med småfolk, og det er simpelthen så fantastisk.

Kommende o. klasse

En tilbagevendende begivenhed vi altid glæder os til, er når vi får besøg af forældrene til den kommende 0. klasse. De skulle have været på besøg i februar, men det måtte vi jo udsætte. Nu kommer de forbi på torsdag den 6. maj, og det bliver så godt at få hilst ordentligt på hinanden.