I øjeblikket hører man eleverne snakke rigtig meget om legegrupper i frikvartererne. De fleste klasser fra 0.- 4. klasse arbejder med legegrupper, og det er til tider en ret svær øvelse for mange. Tænk, at man skal være sammen med en bestemt gruppe, og f.eks. ikke kan få lov at spille fodbold eller andet, det der måske hitter lige nu.

Det forpligtende fællesskab står virkelig sin prøve her, for vi bliver nødt til at få det til at fungere, og nogle gange får jeg ret og andre gange er det de andre, og så må jeg jo bøje mig. Overførelsesværdien til undervisningen ligger lige til, her er det heller ikke altid man får sin vilje eller bliver sat sammen med dem man gerne vil. Det handler om tillid til hinanden og respekt for hinanden og det handler om forpligtende fælleskaber. I voksenlivet kan vi jo heller ikke altid vælge, hvem vi vil arbejde sammen med eller have som kollegaer, men vi skal have det til at fungere. Så er det jo rigtig godt, hvis det er noget man har været vant til og faktisk har lært, da man var barn.

Det vi ofte får af tilbagemeldinger fra diverse efterskoler og ungdomsuddannelser er, at vores elever er gode til at indgå i sociale relationer og generelt gode til at samarbejde. Vigtige værdier at besidde tænker jeg.

Legegrupperne er jo ikke i gang i alle frikvarterer, men de prioriteres indimellem.

Jeg har kopieret en lille artikel af Per Fibæk Laursen, Professor i Pædagogik og Uddannelse, som I måske kunne få løst til at læse. Den lægger egentlig meget fint op til ovenstående om hvordan vi i fællesskab skaber en god skole og hvorfor vægtningen af arbejdet med forpligtende fællesskaber er så vigtig. Et fokus der har været ikke eksisterende siden 1994 i dansk skolepolitik er hans påstand.

Man kan ikke forbedre et skolesystem som det danske ved at ændre på strukturer, incitamenter og formelle regler. Hvis eleverne skal lære mere, skal lærere, elever og forældre engageres i fælles bestræbelse på at gøre skolen bedre.

Læs den her:Per Fibæk

Åben morgensang den 1. nov.

Vi havde den mest fantastiske åben morgensang i går med fremvisninger fra intet mindre end to billedkunsthold og et flot musiknummer fremført af 2. klasse.

5.6. klasse har i faget bæredygtig dannelse arbejdet med de 17 verdensmål. Alle grupper viste deres flotte plakater og fortalte kort om deres verdensmål.

Slutteligt tog Lui os med ind i vægtløsheden – spændende.

Billederne er herfra.

Arbejdsdag den 17/11

Blot til orientering så nærmer den næste arbejdsdag sig. Denne gang er det en ordentlig gang rengøring plus lidt mere. Nærmere besked i næste uges fredagsbrev.

Mens vi venter

På torsdag i uge 45 kommer der spær. I øjeblikket venter vi bare utålmodigt på at komme videre. Tiden skulle dog ikke være helt spildt, da vi har brugt den forgangne uge på at rive vores gamle lærerværelse og skogang ned.

Vi har fastsat en dato for rejsegilde på multisalen. Det bliver den 16. november, og I er alle inviteret. Mere info i næste uge.

Billedet indeholder sandsynligvis: himmel, hus, sky og friluftsliv

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend