Kære børn og forældre

Regnen trommer på ruderne i dag, og det rusker godt i skolens tag. Vi kan konstatere, at sommeren er for alvor gået på hæld og efteråret er ved at bide sig godt fast. Det betyder også at cykellygter, reflekser, regntøj og varme sweatre skal findes frem igen.

I denne uge har 5. – 8. klasserne haft travlt med at forberede deres lejrture i næste uge. 7. og 8. klasse tager til Bornholm allerede på søndag, og 5. og 6. klasser tager til Slesvig på mandag. Vi krydser fingre for at alle får en fantastisk tur og at oktober vejret vil vise sig fra sin bedste side.

Helt stille bliver der ikke hjemme på skolen. Resten af eleverne har emneuge næste uge. 0. – 1. klasse skal arbejde med ”køer” og 2. – 4. klasse skal blive klogere på ”middelalderen”.

Efterårsvejret bringer som altid en masse snottede næser mm. med sig. Det skaber også en masse tvivl og dilemmaer, særligt fordi vi stadig lever med efterdønningerne af covid-19. Hvornår er det forsvarligt at sende sit barn i skole, og hvornår skal de blive hjemme?

Det er rigtig svært for os at vurdere. I kender jeres børn bedst, og vi har tillid til jeres vurdering, når I sender børnene i skole. Vi appellerer stadig til, at I bruger jeres sunde fornuft, når jeres børn viser tegn på sygdom. Hvis I er i tvivl, om det kan være covid-19, skal I selvfølgelig holde børnene hjemme, indtil I har udelukket det. I kan evt. søge rådgivning på coronasmitte.dk.

Som jeg skrev ud i sidste uge, tilbydes elever mellem 9 og 12 år en kvik test på skolen en gang om ugen. Elever over 12 år, som ikke er vaccinerede, får samme tilbud.

Med efterårsvejret nærmer der sig heldigvis også en efterårsferie, som skydes i gang med en motionsdag. Vi har brug for flere forældre, som vil hjælpe om formiddagen til motionsdagen den 15. oktober. Hvis I har mulighed for at give en hånd med, så skriv til Maibritt@velfri.dk senest mandag d. 11. oktober.

I ønskes alle en rigtig dejlig weekend

Karoline