I morges kunne valgfagsholdet for første gang siden skolestart opføre et nummer til vores morgensang. Alle instrumenter blev slæbt fra morgensang til Multisalen bare for det ene nummer af knap 3 minutters varighed. Det kan synes som spild af tid. Men men men det betyder så meget for vores elever, at vi viser dem, at vi kan holde fast i at gøre nogenlunde det vi plejer på trods af Corona. Det må nemlig være det det handler om i øjeblikket, at lægge sig selen og tænke kreativt og få tingene til at lykke på trods. Eleverne skal opleve, at vi til stadighed vil den gode friskoleundervisning, og at det rent faktisk er muligt at udrette noget “stort”, når blot vi hjælper hinanden og tænker positivt.

Kirsten har haft morgensang i denne uge, og vi har sunget en del gamle børnesange, nogle af de sange de fleste af os selv har sunget, og dem vi og ungerne næsten kan udenad. Emnet har været klassisk musik nærmere bestemt komponisten Ludvig Beethovens liv. Dejligt at få lov til at lytte til noget klassisk musik fra morgenstunden.

Vi har nogle dejlige morgensamlinger, og I er jo meget velkommen til at deltage, der er masser af plads.

Billederne viser 4. klasse i udeskole, hvor de har arbejdet med vejrudsigter og vindretning.

Den gode frø

På Velling Friskole har vi en fælles historie om den gode frø. Det er den, der er opmærksom på sig selv og de andre og husker at klappe på skulderen og sige du er go nok😊efterhånden er det blevet en tradition at tage frøer med hjem fra rejser ude i den store verden, og her ser I en grønlandsk frø med sælskind😬😀Viggo, Lauge og Asta har vist nok selv limet skindet på🙃😉👍men en grønlandsk frø det er det💪

En hilsen fra Esben

Kære forældre på Velling Friskole

Mange tusind tak for den fine kurv som Pia kom med sidste fredag…..den blev jeg virkelig glad for….en dejlig opmuntring i en træls og lang ventetid..😀

Jeg savner børnene og livet på skolen, som jeg jo har nydt godt af i snart mange år. Mærkeligt som hverdagen pludselig kan blive en helt anden…heldigvis kan jeg jo kigge forbi skolen en gang imellem når “træbenet” tillader det..😉

Status er, at jeg(endelig) skal til forundersøgelse på ortopædkirurgisk afd. i Holstebro  på mandag – håber det kan give vished om det videre forløb så jeg snart kan vende tilbage til skolen.

Kan I nu alle have en dejlig weekend…🌞🌞

De bedste hilsner

Esben

Motionsdag

Fredag d. 9/10 (uge 41) holder skolen, traditionen tro, motionsdag.
En dag hvor alle elever starter dagen med at dyrke motion i ca. 2 timer.
I år kan 0.-3. løbe omgange på en rute på ca. 1,4 km.

For 4. 5. og 6. er det også muligt at løbe samme rute, men ud over løberuten vil der være mulighed for at vælge en MTB challenge rute på 3,7 km.

Til denne dejlige dag får vi brug for hjælp fra jer forældre. Har I tid, lyst og energi til at hjælpe på ruterne, vil vi meget gerne, I skriver til lui@velfri.dk eller maibritt@velfri.dk snarest.

I år kan vi jo desværre ikke tage medbragt mad med til et fælles bord og ej heller spise sammen i gymnastiksalen.

Derfor er det vigtigt, at I får smurt en rigtig god madpakke til jeres børn, for der er virkelig brug for lækkerier ovenpå strabadserne.

Normalt plejer vi at have forældre inde i huset til at hjælpe med diverse bl.a. nummerpåsætning. Det kan desværre ikke lade sig gøre i år, så er I hjælpere eller bare har lyst til at være sammen med os på dagen så husk at vente på os udenfor.

Når der nu ikke kan være fælles bord, så har friskolen i stedet for sørget for en lille surprise til alle vores elever.

Ud over at have en anderledes dag, så er formålet med motionsdagen egentlig også at “teste” ens egen udholdenhed, og opleve at man faktisk godt kan blive ved, selv om det bliver lidt ensformigt eller en smule hårdt. Vi oplever ind imellem, at nogle elever bakker lidt ud, hvis det ikke lige er vildt sjovt og underholdende, eller hvis det bliver lidt for hårdt. Vi synes, det er vigtigt at lære vores børn, at man faktisk nogen gange skal kæmpe videre også selv om man ikke lige synes, man har lyst til det.

Vi snakker med eleverne om formålet med motionsdagen i dagene op til, og I må også meget gerne hjælpe til med at snakke det positive frem, og det at man faktisk kan man mere end man tror.

Det bliver så dejlig en dag og en god måde at ønske hinanden gode efterårsferie på.