Arrangementet med Imran starter kl. 19.30 – vi håber på stor opbakning til arrangementet. Læs meget mere om Imran Rashid i de to forrige fredagsbreve.

Så fik vi startet på forberedelserne til dette års gymnastikopvisning. Alle elever lagde ud med fællesserie i mandags, og vi må bare endnu engang knibe os selv i armen, når vi ser på,hvad vores elever er i stand til. En halv times øvning og så kunne de stort set den første serie. Det er altså imponerende,og det er bestemt ingen selvfølge,at alle yder en indsats og er med hele vejen igennem idrætstimen.

Det skal nok blive godt, og de nye rammer er helt sikkert med til at gøre oplevelsen endnu bedre for både lærere og elever.

Til elevmødet i dag kunne vores elevråd løfte sløret for det tryk, der skal sidde på elevernes hoodie (elevtrøje). Frida fra 8. klasse gik med æren, men der var nu ellers rigtig mange flotte forslag. Nu skal vi bare have sat trøjen i produktion, og så vil det inden længe være muligt for eleverne at bestille en friskole hoodie. Måske skal vi lige nævne,at denne trøje skal eleverne selv betale.

Virksomhederne i Gnillev søger direktører til de mange virksomheder. Stillingsopslagene er slået op, og nu er det så op til eleverne i 7.8. klasse at søge de ledige direktørstillinger. I næste uge skal de i gang med at skrive ansøgninger. Ansøgningsfristen er den 24. januar.

Billederne i fredagsbrevet er fra 5.6. klasse drenges tur til Hoverdal i dag. Der er spændende nye initiativer i gang i faget bæredygtig dannelse, og turen i dag var en del af det. Det kommer I helt sikkert til at høre mere om.

I øvrigt hvor er det fedt at have egen bus med chauffør, der gør det muligt at realisere spontane tanker og ideer.

Slutteligt en lille opfordring.

Vi mangler stadig at få opstreget vores parkeringsareal, og derfor vil vi lige gøre opmærksom på at kiss and ride området op langs hegnet ind til børnehaven ikke er til at parkere på.

Vær opmærksom på at køre langt frem, så der hele tiden er mulighed for at nye biler kan komme ind i området.

Fortælling

Vi er startet en ny fortællerunde, som kører
ind til Gnillev ugen (uge 6).

0. – 4. klasse hører udvalgte fortællinger og lignelser fra
Det Nye Testamente

5. – 6. klasse får genfortalt den græske myte om helten Odysseus.

Nyhedsbrev fra bestyrelsen

Kære forældre, først og fremmest godt nytår!

Vi er nu kommet godt igennem første halvdel af pasnings- og skoleåret 2019/2020 og kan nu se frem mod et forår med mange forskellige højdepunkter, herunder fælles forældremøde, Gnillev, Fastelavn, gymnastik opvisning, emneuger, Bedsteforældredag, Generalforsamlig, Forårsfest, Sommerfest og meget mere.
Alt dette er naturligvis ting der sker ud over den spændende hverdag. Herudover starter der i løbet af foråret 9 nye børn i Naturhuset.
I bestyrelsen har vi de seneste år arbejdet meget med vores fysiske rammer hvilket har givet os et nyt lærerværelse med tilhørende forberedelseslokale, samt naturligvis multisalen. Vi må sige, at vi nu har fået ro på skolen, er ikke pressede på pladsen, når der indimellem kommer en regnvejrsdag og kan tydeligt mærke, at personalet nyder de nye lokaler i hverdagen. Naturhusets rammer er dog godt fyldt op, noget vi naturligvis også har med i tankerne, når vi tænker fremad.

Vi har besluttet at 2020 skal være et ”normalt” år, hvor vi driver børnehave og skole, – og ikke har gang i byggeri. I stedet har vi kastet os over indholdet i rammerne, med spørgsmål som ”hvor er Naturhuset og Velling Friskole på vej hen?” – ”hvordan ser det ud om 5 år?” osv. Affødt af dette holdt vi i efteråret et fælles arrangement med personalet i både Naturhuset og Skolen, hvor vi fik ”brainstormet” og der kom mange gode forslag og ideer på bordet – noget som bestyrelsen skal arbejde videre med i de kommende måneder. Personalet i Naturhuset arbejder desuden målrettet med ”den nye styrkende pædagogiske læreplan” – et arbejde som skal være afsluttet senest til juli. Alt i alt en spændende tid vi går i møde.

Vigtige datoer – Sæt allerede nu kryds i kalenderen:
28/1 Fælles forældremøde / foredrag med Imran Rashid
15/3 Skolens gymnastikopvisning i ROFI centeret
22/4 Generalforsamling
7/5 Forårsfest

Ændring af bustider rute 560 og 570

Midttrafik har offentliggjort nye køreplaner som er i høring indtil 22. januar. Da vi kan se at nogle af disse ændringer vil komme til at påvirke vores elevers mulighed for at benytte bussen, vil skolen indsende et høringssvar hvor vi påpeger de ændringer vi mener vil påvirke i negativ retning.
Vi vil dog samtidig også bede forældre der benytte busserne om at gå ind på Midttrafiks side og orientere sig, samt evt. indsende høringssvar. Links herunder henviser til rute 560 og 570: