Kære elever og forældre

Jeg håber, I har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år. Jeg startede min juleferie med at blive testet positiv for corona på min første feriedag. Heldigvis blev jeg skånet med et mildt forløb for mig, og det er længe siden, jeg har slappet så meget af, set så mange serier og læst så mange bøger.

Selvom mit forløb var mildt, medfølger en dårlig samvittighed omkring, hvem jeg ellers kunne have smittet, for det kan gå rigtig stærkt. Derfor passer vi fortsat godt på, og gør hvad vi kan for at navigere i en skoleverden med corona, så vi kan give eleverne den bedst mulige skoledag og stadig passe godt på dem og hinanden.

De næste 14 dage kommer vi til at holde klasserne helt adskilte. Morgensang vil også blive holdt ude i klasserne og de vil være opdelte i pauserne. Derefter tager vi bestik af situationen og håber på, at det er forsvarligt at løsne lidt mere op.

Kviktest og selvtest

Der opfordres fortsat til at eleverne bliver testet to gange om ugen. Alle elever fra 1. – 8. klasse skulle gerne have fået fire testkit med hjem, som de kan bruge til selvtest i uge 1 og 2. De vil løbende få testkit med hjem hver anden uge. Næste gang vil 0. klasse også få udleveret testkit til hjemmetest.  Alle elever opfordres til at blive testet to gange om ugen. Hvis testen er positiv, skal I følge den arbejdsgang, der er beskrevet her:

Vejledning omkring selvtest pr. 5. januar

Der bliver samtidig mulighed for at blive testet på skolen hver tirsdag og fredag mellem 10.15 og 12.15. Det kræver, at børnene afleverer en ny samtykkeerklæring. Jeg sendte den ud inden jul og en del har allerede afleveret, men ellers er erklæringen vedhæftet her:

Samtykke til test af elever under 15 år 21-22

Eleverne vil altså både få test med hjem til selvtest samtidig med, at de kan blive testet på skolen. Tilbuddet om at blive podet på skolen gælder for 0. – 4. klasse, og for de elever, som er utrygge ved selvtest. 5. og 6. klasse bliver tilbudt superviseret selvtest på skolen, men får samtidig udleveret testkit, så de kan blive testet derhjemme (der kræves ikke samtykke til hjemmetest).

Personalerokeringer

Som I allerede er klar over stopper Elisabeth 1. februar. I hendes sted starter Frederikke Voetmann, som er nyuddannet lærer. Frederikke har boet i Italien de sidste otte år, og er i færd med at flytte tilbage til Danmark. Inden jul var Frederikke i praktik på Ringkøbing Skole, og sammen med sin kæreste flytter de til området. Hendes kompetencer matcher stort set Elisabeths, og jeg er er sikker på, at jeres børn nok skal blive glade for hende. Frederikke var forbi skolen i går, for at hilse på nogle af eleverne og lærerne, og hun kommer forbi nogle gange i løbet af januar, så eleverne kan lære hende lidt at kende, inden hun starter. Frederikke er foreløbigt ansat frem til sommerferien.

Idet Sine forlader os til fordel for Lalandia den 1. februar, har vi et stillingsopslag som sekretær ude. I må meget gerne dele det fra Facebook, og prikke relevante kandidater på skulderen, så skole og børnehave får en dygtig sekretær, og så jeg får den bedste mulige kontormakker.

Midt i januar starter Poul Kjærsgaard fra Højmark som pedel på skolen. Jeg håber, I tager rigtig godt imod både Poul og Frederikke.

Pædagogisk døgn den 13. og 14. januar

I lærergruppen havde vi håbet, at vi kunne rive lidt tid ud af kalenderen til et pædagogisk døgn. Igen spænder corona ben for vores planer, og vi har valgt at udskyde til senere, for vi synes ikke det er forsvarligt at invitere forældre ind til at overtage klasserne lige nu, hvor smitten fortsat stiger.

Tak til de forældre, som havde meldt sig til at overtage eleverne på fredag. Vi får helt sikkert brug for jeres hjælp en anden gang.

Eleverne har derfor fri til normal tid fredag den 14. januar.

Lige nu kan vi heldigvis glæde os over at have eleverne tilbage på skolen igen og det liv og den latter, de bringer med sig. Så selvom hverdagen i et coronaskær kan synes lidt trist til tider, vil vi gøre, hvad vi kan, for at undgå hjemsendelser og beholde dem her. Eleverne virker heldigvis til at tage det i stiv arm, også selvom de bliver gennet ud i alle frikvarterer og tvunget til at vaske hænder og spritte af. Det er bare nogle seje børn vi har her på Velling Friskole.

Jeg håber, I får en dejlig weekend.

De bedste hilsner.

Karoline