Arrangementer på VF

Hermed en liste over kommende arrangementer og anderledes dage på Velling Friskole

Nærmere om arrangementerne vil tilgå fredagsbrevet i ugen op til.

Listen opdateres løbende.

6. september

Vi får besøg af en professionel fotograf, der vil tage billeder af hver elev og klassen. Billederne kan efterfølgende bestilles ved Johansen Foto. Klik nedenfor og få flere informationer:

Fotografen kommer på Velling Friskole

7. september Åben morgensang

En gang om måneden er alle, uanset tilknytning til friskolen, velkomne til åben morgensang og fortælling kl. 8.10 – 8.50.

8. september havedag

Forældre vælger sig på to arbejdsdage af ca. 6 timers varighed i løbet af året. Det drejer sig om hovedrengøring, vinduespudsning og havearbejde. Det plejer at være hyggelige dage, hvor skolen sørger for forplejning.
Undtaget er forældre til børn i 4. klasse, idet de er medarrangører ved 3-4 af skolens faste årlige fester og andre arrangementer.
Det er meget berigende, at børn og søskende deltager, så det bliver en fælles oplevelse.

22. september Fælles forældredag

En gang om året holder vi en “kom og vær med dag”.

Her indbyder vi alle forældre til en formiddag sammen med deres børn. Program for dagen tilgår fredagsbrevet ugen før. Dagen er obligatorisk at deltage i, og står i stedet for en hverdag.

9. oktober Åben morgensang

12. oktober Motionsdag

Børnene møder til normal tid i løbetøj. Der er fælles opvarmning, og derefter løbes der på en fælles rute mellem kl. 9.00 og 11.00. Nogle gange må de ældste klasser vælge mellem at løbe, cykle eller rulle på rulleskøjter, vi kan også finde på at lave en Triathlon. Børnene har mad med til et fælles festbord kl. 11.15 i gymnastiksalen – det kan være pølsehorn, pizzasnegle, frikadeller, tærte, frugt og grønt etc.

Der er brug for forældrehjælp – enten til at stå ude på ruten eller hjælpe til i køkkenet. Forældre er også meget velkomne til at løbe med på ruten.

Dagen slutter kl. 13.25.

Uge 42 Efterårsferie

Uge 43 Projektuge i 7.8. klasse

Fremlæggelserne fredag eftermiddag er åbne for forældre. Rigtig mange vælger at kigge forbi, og hører de dygtige elever noget af dagen.

1 november Åben morgensang

17. november Rengøringsdag

28. 29. 30. november Juleværkstedsdage

Sidst i november har vi tre dage, hvor vi arbejder i juleværksteder.

Eleverne vælger sig ind på diverse værksteder, hvor der bl.a. produceres fine julegaver.

Fredag eftermiddag inviteres forældre og andet godtfolk til gløgg/æbleskiver og julehygge.

4. december Åben morgensang

5. – 11. december Dramamodul i 7.8. klasse

Eleverne i 7.8. skriver og fremfører selv deres eget teaterstykke. Der er forestilling for forældre og søskende tirsdag aften.

12. december Juleidræt på Fjordvang

I december har Velling Friskole sin egen aktivitetsdag i hallen på Fjordvang Efterskole.

Ofte ændret sluttidspunkt. Alle møder i skole i idrætstøj.

13. december Luciaoptog

kl. 8.10 går 6. klasse Lucia-optog. Forældre er meget velkomne.

Efter optoget og morgensang fortsætter timerne som normalt.

20. december Juleafslutning

Sidste skoledag inden juleferien. Alle er velkomne. Man møder til normal tid og går i fakkeloptog hen til kirken, hvor sognepræsten forestår højtideligheden dér. Tilbage på skolen hygger vi fælles og i klasserne. Denne dag må der medbringes slik til en fælles slikskål i hver klasse efter aftale med klasselæreren. Til sidst sluttes der fælles i morgensang, og vi ønsker hinanden god juleferie. Fri kl. 13.25.

21. dec. – 2. januar juleferie – begge dage inklusiv

9. januar Åben morgensang

1 februar Åben morgensang

Åben morgensang aflyses ved sammenfald med helligdage, lejrskole m.m.

Uge 6 Emneuge for 0.-6. klasse og projektuge for 7.8.

3. marts Fastelavnsfest.

11. Fastelavnsfesten foregår så vidt muligt fastelavnssøndag kl. 14.00 – 16.00 på friskolen.

Alle møder udklædte. Det er hyggeligt, når også de voksne er udklædte. En dag med tøndeslagning for alle udklædte, kaffe og fastelavnsboller.
Til dette arrangement tages entré.
Støtteforeningen står for afholdelsen af arrangementet.

6. marts åben morgensang

9. marts Rengøringsdag

15. marts generalprøve på årets gymnastikopvisning på Fjordvang Efterskole

Alle børn møder på frisoklen omklædte, og vi går i samlet flok hen på Fjordvang Efterskole.

17. marts Gymnastikopvisning i ROFI – Ringkøbing

Friskolen deltager i forårsopvisningen i ROFI-hallen hvert år i marts. Det foregår i en weekend. Alle børn og lærere laver en flot gymnastikopvisning på ca. 25 minutter. Dagen tæller som en skoledag, og den er derfor obligatorisk.
I ugen op til opvisningen omdannes en skoledag til træningsdag på Fjordvang, hvortil man møder omklædt.

5. april Åben morgensang

Generalforsamling kl. 19.30.

0. klasses forældre hjælper med det praktiske omkring arrangementet.

2. maj Åben morgensang

4. maj Havedag

9. maj Forårsfestugen starter

Forårsfesten er det helt store brag af en musicalforestilling, hvor alle skolens børn og voksne deltager.

12. maj Konfirmation i Velling Kirke

16. maj Forårsfest med to forestillinger

Festen ligger torsdag aften før Store Bededag, og der øves fra fredag i ugen før til og med torsdag hvor der om formiddagen er en forestilling for alle interesserede herunder bedsteforældre. Om aftenen er der forestilling kl. 19.00. Grundet pladsmangel er aftenforestillingen primært for forældre, søskende og gamle elever. Der tages entre og heri inkluderet kaffe/te og varme hveder til de voksne. Til børnene er der slikposer og sodavand.
Efterfølgende er der dans og underholdning i gymnastiksalen for alle – og festen slutter kl. ca. 22.30

27. -29. maj Fælles lejrskole i Kolding

4. juni Åben morgensang