Fredagsbrevsbrev uge 49

Så gik den første uge af december her på friskolen. En uge hvor 7.8. klasse har haft mediemodul uge, de mindre klasser har fået gang i nissehistorierne og kalenderpakkerne, adventkransen bliver tændt hver dag og efterfølgende pustet ud af en 0. klasse elev, 6. klasse har øvet Lucia,  5.6. og 7.8. klasse har holdt forældremøde, og bare sådan helt generelt har der været en rigtig god stemning på friskolen.

Vi har i år bevidst forsøgt at begrænse slikindtaget i diverse nisselege rundt omkring i klasserne, og i det hele taget har vi forsøgt at normalisere ugen så meget som det nu lader sig gøre i december måned. Det ser ud til, at det fokus har haft en effekt.

I faget bæredygtig dannelse har 5.6. haft et stykke legetøj med hjemmefra. Meningen er, at legetøjet skal afleveres til Røde Kors sammen med et julekort skrevet af eleverne selv. Røde Kors vil gerne, at vi ikke pakker gaverne ind, da det er sjovest, for de børn der skal modtage dem, selv at vælge hvad de vil ha’. Lad os håbe at legetøjet falder i god jord hos de børn der måske ikke får og har så meget.

7.8. klasse har hele ugen arbejdet med filmproduktion. Hele ugen har de i grupper lavet storyboard, manuskript, filmet og klippet. Opgaven bestod også i at arbejde med filmtekniske virkemidler som lys, mørke, lyd, kameravinkler, billedbeskæring og meget mere. I dag var der så filmfestival, og de 8 film skulle bedømmes af en jury. Juryen bestod bl.a. af skolens tilsynsførende, og han var virkelig imponeret over vores elever. Et flot punktum blev sat og prisen “den gyldne bæver” blev overrakt til alle i en eller anden form, for det er jo sådan vi bedst kan lide at gøre det på VF.

Eleverne skulle også arbejde med filmplakater, og dem blev lærerkollegiet sat til at bedømme. Som I kan se nedenfor, så er det ikke det nemmeste for alle det her med at finde vindere og tabere. Vi kan jo bedst lide at fordel fredagsslikket ligeligt mellem os på friskolen.

I kan se mange billeder fra dagen i dag via vores facebookside.

Og så er der jo VM i håndbold i øjeblikket, og det vil Troels rigtig gerne se. Så er det jo da hyggeligt, at eleverne gerne vil se med i et af de længere frikvarter.