Fredagsbrev uge 8


Kan være et billede af 3 personer, folk, der står og himmel

Kære forældre

I Sverige, Finland, Norge og Tyskland har man en højere positivprocent end i Danmark, og alligevel har man prioriteret at holde uddannelsesinstitutionerne åbne på landsplan eller regionalt. I Danmark vælger man nu at sende afgangsklasser afsted hver anden uge og alle efterskoleeleverne i Vestjylland og Nordjylland. Hvor er det godt for dem. Hvad med alle de andre? I dag undsiger eksperterne Heunicke, der er simpelthen ikke engang regnet på konsekvenserne ved en genåbning, der involverer 5.-8. klasse.

Et menneske har brug for at blive set, hørt og taget alvorligt. Jeg må helt ærligt sige, at jeg ikke synes man hverken ser, hører eller tager børn og unge alvorligt i øjeblikket.

Jeg ved, der er så mange dilemmaer og meninger omkring det her, men som alle andre steder, må vi tage udgangspunkt i den kontekst, vi selv befinder os i. Det gør jeg, og derfra hvor jeg sidder, undrer jeg mig over de prioriteringer man gør sig i øjeblikket fra centralt hold.

I tirsdags havde jeg samfundsfag med 8. klasse, samme dag som medierne kunne afsløre eksperternes beregninger på en genåbning af samfundet. I den forbindelse bad jeg 8. klasse om at tage politisk stilling til, hvad der burde åbnes. De var faktisk meget nuancerede i deres holdninger, men selvfølgelig tog de også udgangspunkt i deres egen situation. En af eleverne skrev følgende:

“Vi skal tilbage NU. Det kan simpelthen ikke være rigtigt at det ikke er vores tur nu! Vi er dem der har siddet længst tid hjemme. De små er kommet tilbage, der er snak om at efterskolerne skal tilbage, vi vil også tilbage nu. Vi skal tilbage fordi vi får det dårligere og dårligere af at være herhjemme, vi bliver skøre af hjemmeundervisning, vi bliver ensomme uden vores venner og vi bliver rastløse. Det kan godt være vi er de ældste og vi kan klare at være alene hjemme og passe os selv og vores skole osv. men det kan vi altså bare ikke længere. Det er for meget nu. Alt for meget. Vi skal tilbage fordi vi har lige så meget ret til at komme tilbage som de små og efterskoleleverne. Ja butikkerne har det svært, men de kan trods alt overleve ved online handel. Vi kan ikke bare overleve med onlineundervisning. Vi mangler vores venner, vores lærere, vores nærvær med hinanden, og vores hverdag! Alt håb er næsten forsvundet herhjemme. Der er intet at se frem til. Kun en skærm”.

Kan være et billede af en eller flere personer, folk, der står og udendørs

Når man til daglig arbejder med børn og unge, så er det virkelig hjerteskærende at læse ovenstående. Nogen kunne måske fristes til at mene, at de skal nok klare sig de unge mennesker. Det tror jeg bestemt også de fleste nok skal, men vi må bare konstatere, at vi oplever flere og flere elever, der begynder at falde fra i øjeblikket. Børn og unge, der føler sig ensomme og stresset, og som synes de har svært ved at håndtere de krav, de bliver stillet.

Et år er nu snart gået med Corona, og hele to skoleår er slået i stykker. Det er voldsomt. Eksempelvis har vores 8. klasse ikke oplevet at komme på de obligatoriske lejrture, to opvisninger er nu misset, og det ser også ud til, at to forårsfester forsvinder inden de forlader os. Det er næsten ikke til at holde ud at tænke på. Det faglige skal de nok komme efter, men alt det andet som betyder så meget for dem, det kan de ikke nå . Vi har ondt af dem, og håber virkelig at de vil blive taget med i de kommende beregninger.

Kan være et billede af 2 personer og udendørs

Trivsel og dialog

I går havde vi lærermøde, og punktet trivsel fyldte det meste af lærermødet. Ovenpå seneste udmeldinger, vil vi så gerne gøre et eller andet anderledes for at højne trivslen, men hver eneste gang mødes vi af et hav af dilemmaer. Vi lander for det meste et sted, hvor det f.eks. kommer til at handle om, at nogle få vil blive endnu mere sårbare, end de er i forvejen eller at vi handler mod lovgivningen eller anbefalingerne.

Vi er dog nu et nyt sted nu og ser muligvis ind i en lang periode med mere hjemmeundervisning, så derfor vil vi rigtig gerne høre fra jer forældre, hvis I oplever at jeres barn mistrives, så det vækker bekymringer, og det gælder også små bekymringer. Det er så vigtigt, at vi får det at vide.

Så vidt muligt skal vi da i hvert fald undgå, at eleverne bliver presset over undervisningen, og det er derfor vigtigt at få sagt, at oplever I jeres barn presset, så ring eller skriv så vi kan finde individuelle løsninger sammen. Det kan være man skal deltage mindre i gruppearbejde eller Teams i en periode eller noget helt tredje. Vi har også muligheden for at tage nogle børn ind på friskolen, hvis det kan være med til at hjælpe nogen.

Går I med tanker om initiativer, der kan fremme fællesskabet i klasserne, så må I meget gerne henvende jer til lærerne eller undertegnede, og brug os hvis I har brug for sparring eller et godt råd. Koordiner det gerne med hinanden.

Foråret er på vej, og når eleverne har fri ved 14 tiden, så er det da bare om at komme ud og mødes med kammeraterne til foreningsidræt i Velling – se nedenfor.

Kan være et billede af 2 personer, folk, der står og sne

Udendørsidrætten

Vi har rettet henvendelse til VUIF om oprettelse af nye hold foreningshold. De har grebet opfordringen, og det er der kommet følgende ud af. I uge 9 (kommende uge) starter fire udeaktivitetshold for 5.6.7. og 8. klasse.

Der er lagt op til, at man må mødes til udeidræt med et maks. deltagerantal på 25. Der er ikke krav om tests, så det er jo en fin mulighed for at mødes til en aktivitet efter skole.

Indholdet vil komme til at indeholde aktiviteter, som de unge selv er med til at vælge. Børnene er stort set selvkørende, så det handler egentlig bare om at være der.

Ønsker I at give en hånd med, og det håber vi rigtig meget på, så skriv eller ring til Søren eller Pia, så vil de være behjælpelige med koordinering og planlægning af gangene.

De kan kontaktes på telefon eller mail:

Søren 40936657 og mail sorenkristensen@velfri.dk

Pia 40174612 og mail piaollgaard@velfri.dk

I første omgang starter holdene op i den kommende uge med en træningsgang om ugen.

Udeaktivitet for 5 kl. Tirsdage  16 – 17
Udeaktivitet for 6 kl. Tirsdage  16 – 17
Udeaktivitet for 7 kl. Torsdage  16 – 17
Udeaktivitet for 8 kl  Torsdage 16 – 17

 

⚽️ Fodbold starter ⚽️                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Fodbold træning begynder i næste uge. En god måde at have fællesskab med venner og være aktiv, især til de børn der stadigvæk er hjemsendt. Vi håber at der er god opbakning fra jeres børn.

Har I nogle spørgsmål kan I kontakte Jesper Nielsen – 20739628

Her er de hold der begynder mandag den 1.

marts og tirsdag den 2. Marts. Det bliver godt.

Hold Træner Dage/Tider

U10 piger

(3 og 4kl.) Anja Sørensen Brian Nielsen Tirsdag 17.30 -18.30

U11 drenge

(4og 5kl.) Lukas Overby Araan Aarup Tirsdag 17-18

U13 piger

(5 og 6kl.) Morten Hvidtfeldt Tirsdag 17-18

U 14 drenge

(6, 7, og 8kl.) Gorm Mikkelsen Steven Tange Tirsdag og torsdag 17-18

U15 piger

(6 og 7 kl.) Henning Mogensen Mandag 17-18

Der kommer info senere med en startdato til 0, 1, 2 klasse og børnehaven. Det betyder meget at de hjemsendte børn begynder med en aktivitet.

Senior opstart er lørdag den 6. Marts klokken 10. Træningstider bliver aftalt senere.

Mvh Fodboldudvalget

 

Kan være et billede af 9 personer

Lige en hilsen fra Bestyrelsen for Velling Friskole og Naturhuset med ønsket om en dejlig weekend til alle.

På trods af alt det trælse, der fylder i øjeblikket, så formår de at holde humøret højt og tænke positive og konstruktive tanker til gavn for alle børnene i friskolen og Naturhuset. Tak for det😊🙏

Anette er ikke med på billedet, da hun netop har født en ny lille dreng – nummer fire i søskendeflokken. Stort tillykke med det.

Rigtig god weekend

På hele personalets vegne

Peter