Uge 6 har været en speciel uge for alle elever. En af de uger hvor vi bevæger os væk fra det ordinære skema, og lige giver den lidt ekstra på alle fronter. En af de uger eleverne ser frem til og glæder sig over.

Lærerne fortæller om elever, der bare er gået til den, og på alle mulige måder har det bare været en fornøjelse at have anderledes uge.

5.6. klasses forestillinger og 7.8. klasse fremlæggelser i dag bærer i den grad præg af, at vores elever vil noget, med det de laver. Alle har simpelthen gjort det så godt, og det er da fantastisk.

Nedenfor kan I læse, hvad der er foregået rundt omkring på skolen og på Fjordvang.

I dag havde Pia så sin sidste dag på friskolen. Det er altid trist at sige farvel til en god kollega og en dygtig lærer. Vi vil komme til at savne Pia, men heldigvis ses vi jo fortsat i mange andre sammenhænge.

Emneuge o-1 kl.

Vi har arbejdet med eventyr på forskellige måder. Børnene har arbejdet på tværs af klasserne og været på 3 forskellige værksteder. De har lavet små fine eventyrkasser sammen med Esben. Hos Birgit har børnene arbejdet med dansk og dramatiseret Rødhætte og hos Anette har de tegnet eventyrtegninger og lavet deres egen eventyrbog på Ipad.
Fredag sluttede vi vores eventyruge af med at se skuespil fra 5-6. klasses emneuge.
Det har været nogle fantastiske dage. Børnene har været koncentrerede og der har virkelig været tid til fordybelse. Derudover har det været en fornøjelse, at se hvordan børnene har samarbejdet og hjulpet hinanden.

Emneuge i 2.-4.

I 2.-4. klasse har vi i denne uge leget og eksperimenteret for at lære.
På Maibritts værksted var der Lego Education: Der skulle bygges en sæbekassebil, og så skulle børnene se, om den kørte længst med små eller store hjul og med eller uden vægt i bilen.

På Tines værksted har der været posteløb på skolens område, hvor børnene skulle finde posterne på et kort over skolen. Der blev desuden bygget bro med spaghetti og tape, hvor kravene var: 1) En sangbog skulle kunne komme under broen. 2) En legofigur skulle kunne stå på broen. 3) Broen skulle kunne stå selv. Dagene blev afsluttet med en bogstavleg, som er velegnet til vinterferiefamilieunderholdning.

På Troels’ værksted skulle eleverne i grupper konkurrere om at få lagt Danmarks 25 største byer på et blankt Danmarkskort efter at have fundet byerne på et atlas. I anden halvdel af dagen skulle eleverne selv finde på lege, hvor temaet var Danmarks byer.

Emneuge i 5.-6.

I 5.-6. klasse har vi arbejdet benhårdt på at lave dramastykker udsprunget af Emil Noldes malerier “Kristi liv”. Vi har analyseret billeder, læst om Jesus’ liv på jorden og lavet manuskripter til vores egne nutidige fortolkninger af moraler fra det nye testamente.
Det hele endte med 7 forskellige dramastykker, som blev vist for 0.-4. klasse og nogle forældre.
Der har været SÅ god energi og fantasi hele ugen. 👍😁

Projekt i 7.-8.

Denne gang har vi været så heldige at få lov til at være på Fjordvang Efterskole, da de er på skitur. Det har været fantastisk at have en hel skole for sig selv – det har vi virkelig nydt. Omstændighederne har været perfekte, og der har været masser af muligheder for at fordybe sig i overemnet UDVIKLING. Lokalerne har summet af arbejdsomhed og seriøsitet, og i pauserne har der været fuld gang i hallen med spring, dans og boldspil. Eleverne har valgt at fordybe sig i underemnerne: Seksualitet, Kunstig intelligens, Terror, Musik, Medicin, E-Sport, Krop, Spiseforstyrrelse, Sundhed, Bilen, Økologi, Mennesket og Smartphone, Rumforskning, Kønsroller og Computerspil. I dag har vi haft fremlæggelse for hinanden og en masse forældre – og hvor gjorde de kære elever det bare fantastisk! Endnu en super god uge!

Indbydelse til Fastelavn 2018

Fastelavnsindbydelse2018

www.naturhuset-velling.dk

Og så er det en stor fornøjelse og med stolthed vi kan præsentere jer for Naturhusets nye hjemmeside. En hjemmeside der på fineste måde fortæller hvor fantastisk en børnehave, vi har i Velling.

Se den her:

Forside

RENGØRINGSDAG d. 24. Februar

Så er vi igen klar til fælles rengøringsdag på Friskolen og i Naturhuset.
Rengøringsdagen afholdes lørdag d. 24. februar fra kl 9 – 15
Fokus denne gang er på indvendig rengøring af skolen og naturhuset, så medbring gerne spand, klud vindues skraber mv.

Endvidere skal vi have malet enkelte steder, så tag gerne noget tøj på der kan tåle at blive beskidt.

Vi mødes som sædvanligt kl 9.00 til kaffe og rundstykker.
Vi forventer at være færdige med alle opgaver senest kl 15.
OBS: Vi mangler 1-2 formænd på dagen, så giv gerne besked hvis du vil tage den opgave.
HUSK: Alle forældre, bortset fra forældrene til 4. kl., forventes at deltage i mindst 2 rengøringsdage i løbet af skoleåret. Der er et større antal forældre der endnu ikke har skrevet sig på listen !
Er man forhindret i at deltage i rengøringsdagene, så kontakt rengøringsudvalget. Vi finder gerne en opgave på et andet tidspunkt. Sæt gerne kryds ved ”kan ingen af dagene” på doodlen.

Peter Lindegaard er formand på friskolen, og Mitzie er formand i Naturhuset.

Har du spørgsmål eller evt. afbud så kontakt Jesper Korsholm på 40869188.

Vh. Rengøringsudvalget

Nedenstående er tilmeldt til dagen.
Adriana Almirón
Aire Aarup