Fredagsbrev uge 50


Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, nat og indendørs

Kære forældre

Igen igen en dejlig morgen ved hovedindgangen. Tusind tak for den flotte sang til mandskoret, hvor er det egentlig dejligt, at I prioriterer det ind i hverdagen til stor glæde for rigtig mange – tusind tak. Tak til alle I andre, der har været med til at skabe lidt god morgenstemning ved døren de sidste par fredage. Initiativet kommer fra vores gode bestyrelse, og tanken har været at gøre et eller andet, der samler os og er med til at vise, at Velling Friskole er vores fælles skole.

Den sidste fredag inden jul står vi selv for underholdningen, for her vil vores eget Lillekor stå og synge julesange.

6. klasse kunne efterfølgende gå Lucia, og på sikker og forsvarlig måde kunne det, takket være vores Multisal, lade sig gøre at have mange af jer med. Det blev til en kort, men meget højtidelig stund, og 6. klasse gjorde det så fint.

Lige fra børnene er små, bliver de vænnet til at stå foran de andre elever, og også ind imellem forældre, for enten at vise noget fra de kreative fag eller spille et musikstykke. Gang på gang må man bare knibe sig i armen, når de bare står der uden at pjatte eller være useriøse, men rent faktisk viser, at de vil det og tager det seriøst og samtidig virker stolte over det de leverer. Det kan noget, og det er helt klart en vigtig egenskab at tage med sig videre i livet.

I øvrigt afsluttede 7.8. klasse med et brag deres dramauge af i tirsdags med tre forestillinger. De havde selv skrevet stykket, og leverede en helt fantastisk indsats på premieredagen. Et flot eksempel på, at det arbejde vi gør os helt nede fra de små bærer frugt.

I første time kunne vi så nyde et Luciabrød ude i klasserne. Endnu engang havde tre forældre valgt at bruge en dag i friskolens køkken, så der endnu engang var Luciabrød til alle. Tak for det.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der står og indendørs

TAK

Lad os nu bare være ærlige følelserne sidder lidt ude på tøjet i øjeblikket. En ferie nærmer sig, og den er tiltrængt. Jeg vil gerne her i fredagsbrevet rose personalet på friskolen og så sandelig også i Naturhuset. Hver eneste dag fornemmer man en vilje blandt alle ansatte for at skabe de bedste vilkår for børnene, og i øjeblikket er der helt klart en særlig opmærksomhed på at yde en ekstra indsats, for at vores børn får en så normal hverdag som muligt. Det er svært i øjeblikket, fordi det ind imellem betyder, at man må gå på kompromis med det man måske synes er mest rigtigt, og hele tiden tænke anderledes for at give dem det bedste, det kan virkelig sætte systemet på overarbejde.

“Der er hjertevarme på Velling Friskole”, det er noget vi ofte hører, når vi har gæster i huset. At personalet går på arbejde hver dag med hjertet, det kræver faktisk en hel del. Så hermed, sådan set lidt fra oven, så skal der lyde en stor og dybfølt tak til et personale, der ikke blot går på arbejde, men rent faktisk bidrager til at skabe en andet “hjem” for alle børnene.

I forældre, og egentlig også bedsteforældre, skal vide at vi føler vores indsats er værdsat af jer, og det er virkelig dejligt. I er gode til at komme med respons, på det I ser og oplever. De sidste par dage har vi modtaget nogle meget fine hilsner fra nogen af jer, og det betyder noget for personalet at føle sig værdsat. Det gør det jo for alle mennesker, og når vi skriver om os selv, kan vi jo kun sende gode tanker tilbage til jer, og håbe at I også får klap på skuldrene og bliver værdsat i denne svære tid.

Vi har med børn at gøre, der hviler et kæmpe ansvar på vores skuldre, når man sådan rigtig tænker det igennem. For jer er de det meste værdifulde i livet, og I overlader dem hver eneste dag i vores varetægt, og det forpligter kan man jo sige. Det ansvar er vi os bevidst.

Vi arbejder med at danne og uddanne børn til et fremtidigt ungdoms- og voksenliv.  Det handler om at skabe livsduelige mennesker, at ruste børnenes personlighed til de udfordringer, der findes i samfundet. At blive livsduelig indebærer, at man har livsmod og kan tage ansvar for sig selv og andre.

Skal vi lykkes med opgaven vil det altid bero på et godt og dialogfyldt samarbejde med jer. Vi er alle forpligtet på hinanden heraf det forpligtende fællesskab.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der står, nat, barn og indendørs

 

Delvis nedlukning 

I næste uge må vi undvære 5. – 8. klasse. Det kommer temmelig ubelejligt, men der er vist intet, der er særligt forudsigeligt og belejligt i øjeblikket. Det er sådan det er, og vi må få det bedste ud af det.

0.-4.

Der vil være helt normalt skema for 0.-4.

5.-6.

For 5. og 6. klasses vedkommende vil vi lave noget materiale, de får med hjem. Der vil nok også være online portaler, de skal tilgå. Har jeres barn ikke adgang til en computer, kan I få en udleveret søndag aften. Jeres opgave bliver at tjekke jeres mail dagligt, hvis der sendes noget ud. Klasselæreren vil informere jer nærmere om formen. Når vi lukker ned med så kort varsel, så får lærerne muligheden for at forberede noget i weekenden, og jeg vil så stå og tage imod jer søndag aften mellem kl. 17 og 18, hvor I kan komme og hente materialet.

Børnene følger deres skema, så de arbejder med materialet, der hvor de har timerne på skemaet. Alle har fri kl. 13.25 hele ugen.

Fredag vil vi forsøge at live streame sidste skoledag inden jul, så kan alle følge med der. Bl.a. har vi et fast punkt, der hedder oprydning inde og ude, og her er det jo oplagt, at den hedder oprydning på eget værelse.

7.-8.

7.8. klasse følger også deres skema, men de vil få opgaver på computeren. De har også fri hver dag kl. 13.25.

Der er faktisk en del børn, der synes, det er nederen at skulle være hjemme, og det er jo på sin vis godt, det må jo betyde, de kan lide at komme i skole. Vi håber, de kommer igennem ugen på fin vis, det er jo heldigvis ikke så lang tid denne gang.

Juleferien banker på døren, og vi håber naturligvis på, at se alle igen den 4. januar.

 

Juleafslutning – i år uden forældre

Inden juleferien venter der dog en noget anderledes “normal” uge. Fredag har vi juleafslutning, og det har også altid involveret jer. Grundet de nye restriktioner, som vi er underlagt, ser vi os desværre nødsaget til at slutte af helt uden forældredeltagelse i år.

Eventuel informationer til jeres børn omkring dagen tilgår jer i løbet af den kommende uge.

Billedet indeholder sandsynligvis: 3 personer, indendørs

 

Lillekor

Hver fredag her op til jul har der jo været sang og optræden ude foran hovedindgangen til friskolen.

Næste fredag d. 18/12 har jeg sagt ja til, at Lillekor vil synge nogle julesange/nissesange.

Jeg er selv klar kl. 7.45, og vi starter kl. 7.50 med at synge.
Det vil være dejligt, hvis så mange som muligt har mulighed for at komme lidt tidligere end normalt.
Husk nissehuen!

Mange hilsner fra Kirsten

 

Rigtig god weekend

På hele personalets vegne

Peter