Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, nat og indendørs

I skrivende stund skinner solen fra en skyfri december himmel. Skønt med lidt sollys det får vi ikke for meget af i øjeblikket. Om det var morgenens lille luciaoptog, der kaldte solen frem, skal jeg lade være usagt, men var det tilfældet, er det i hvert fald ikke underligt. 6. klasse gjorde det så godt, foran de mange der havde valgt at starte dagens ud på smukkeste vis. Det er nu helt specielt, når vi alle sidder der og bare venter, for så stille at høre sangen bevæge sig ned ad gangene. Efterfølgende sang eleverne i 6. “Dejlig af jorden” akkompagneret af Hans Christian på klaver, og som noget nyt i år reciterede Nynne, midt i stearinlysets skær, et lille fint digt, som vi gerne vil dele med jer. En højtidelig og smuk morgen på friskolen.

Julen handler ikke om gaver og papir

men om den kærlighed vi gir

og den højtid fejres bedst

når vi blot husker, at det er hjerternes fest

så til jer som jeg har kær

de dejligste julehilsner jeg sender her

jeg takker jer alle for året der gik

og alle de dejligste minder vi fik

jeg håber en glædelig jul du får

med ønsket om et godt nytår

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, står og indendørs

Ikke et øje var tørt

Lottie, mor til Nova 4., Ea og Aya 2., bagte i onsdags over 200 flotte Luciabrød til os. Der var nok til alle børn både i Naturhuset og på friskolen. Det satte alle stor pris på, og det var helt sikkert med til at fuldende en dejlig morgenstund.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, folk, der står og indendørs

Uge 51

Lige om lidt har vi sidste skoleuge i det her kalenderår, og den er selvfølgelig, fristes man til at sige, heller ikke helt normal. På tirsdag har vi juleaktivitetsdag, og det foregår for første gang her på friskolen, da vi jo nu har lokalerne til det. Fantastisk. Kirsten fortæller lidt om det senere i fredagsbrevet.

Sidste skoledag på fredag er helt traditionel og kan involvere jer, hvis I har lyst og mulighed for det. Fredag morgen mødes vi til normal tid i skolegården, hvor vi tænder vores fakler. Herefter går vi til kirke, hvor der er gudstjeneste kl. 8.30.

Samarbejdet med Velling kirke er vigtig for os dels som lokal skole, men så sandelig også som grundtvig-koldsk friskole. I Velling kirke vil de gerne, at man ikke klapper efter en optræden, ej heller at man har nissehuer på. Det er vigtigt for mig at understrege, at vi naturligvis respekterer, at det er sådan det er, når vi gæster Velling kirke, vel egentlig ligesom vi gerne vil, at folk udefra respekterer det, vi står for. Jeg håber, at alle kan bakke op om, at det er sådan det er.

Når vi kommer tilbage til friskolen vil der være kaffe på kanden til alle. Efterfølgende går eleverne til oprydning og rengøring sammen med deres klasse for til sidst at have den sidste time i dette kalenderår sammen med netop klassen. Hvis ellers børnene har været søde og rare, så kan det være julemanden kigger forbi omkring 12.30. Under alle omstændigheder så slutter vi fælles af i multisalen, hvor vi i år for første gang kan tage hinanden i hånden og gå om juletræet i en stor flok. Vi slutter dagen kl. 13.25 – husk oprydning ved børnenes garderober.

I er meget velkommen til at deltage noget af dagen, men så sandelig da også hele dagen, hvis man vil det.

Billedet indeholder sandsynligvis: 4 personer, folk, der står, nat og indendørs

Juleaktivitetsdag

På tirsdag d. 17/12 har vi vores årlige juleaktivitetsdag – denne gang her på friskolen.
Vi skal vi aktive hele dagen. Vi skal lave gymnastik til julemusik, lege, spille bold, springe,
danse og være i gang både inde og udenfor.
Vi starter kl. 8.10.
O. klasse har fri 12.30, og alle andre har fri kl. 13.25.
Husk en god madpakke og idrætstøj.
Det er en god ide at være klædt om hjemmefra, og ha´ også tøj og sko med til aktivitet udenfor.
Vi glæder os 😊

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der står, nat og indendørs

Gymnastikopvisning

Søndag d. 15. marts om formiddagen skal hele skolen til ROFI og lave gymnastikopvisning.
Gymnastiklærerne er i fuld gang med at lave programmet, og vi glæder os allerede.
Efter jul går vi i gang med at øve de forskellige indslag i morgenidræt og i gymnastiktimerne.
I mange af serierne er der akrobatikopstillinger eller anden form for samarbejde.
Dagen tæller som en skoledag, og vi regner med at alle deltager.
Skulle der være nogen af jer, som har andre planer, vil vi meget gerne vide det inden juleferien.

Hilsen gymnastiklærerne.

Billedet indeholder sandsynligvis: mad

En lille julehilsen fra den lokale købmand

Som før nævnt i dette fredagsbrev så vedkender vi os at være en lokal skole, og er meget bevidste omkring samarbejdet med samfundet omkring os.

Derfor bringer vil vi også gerne bringe denne lille julehilsen fra Vellings købmand.

butikkens julehilsen 2019 (002)

på hele personalets vegne