Fredagsbrev uge 49


Kære børn og forældre

Denne uges fredagsbrev kommer ikke overraskende til at omhandle en del information omkring corona og tidlig skolenedlukning. Det var nedslående nyt vi fik til pressemødet i onsdags, og vi har slet ikke lyst til at slippe børnene allerede på tirsdag. Men når det nu skal være, vil vi forsøge at få det bedste ud af situationen, og vi har prøvet på at finde løsninger, som kan tilgodese alle.

 

Corona og hjemmeundervisning

Hermed orientering om næste uge, hvor vi både skal gå i skole ”på skolen” og ”hjemme”. På tirsdag vil vi bruge tid i klasserne på at få afsluttet på bedste vis og få forberedt eleverne bedst muligt på de dage, hvor de skal være i ”hjemmeskole”. Alle elever får noget med hjem, som de skal arbejde selvstændigt med om onsdagen. Vi vil bruge onsdag på at forberede de resterende fire dage før og efter jul, hvor der skal være hjemmeskole, og alle klasser får i løbet af onsdag en plan på mail for, hvad der skal ske.

Tirsdag morgen synger lillekor foran skolen fra kl. 7.50 og vi gør lidt ekstra ud af morgensang. Derefter har alle klasselærere deres klasser i første modul. Fra spisepausen kører alle klasser almindeligt skema. Det betyder også, at de forskellige klasser har fri til normal mødetid.

Det bliver forskelligt fra klasse til klasse, hvordan hjemmeskolen bliver grebet an. Lærerne kender de forskellige klasser og deres behov bedst, og jeg har fuld tillid til, at opgaven omkring hjemmeskole bliver løst på allerbedste vis. Det er dog vigtigt for os, at eleverne ikke føler sig presset i at skulle være i hjemmeskole og eftersom det ligger lige op til en ferie, kommer vi ikke til at stille de vilde faglige krav. Men der bliver en form for hjemmeskole – og der bliver noget for eleverne at gribe i, hvis de har brug for det.

Vi starter hjemmeskole igen mandag den 3. januar og den 5. januar kan eleverne igen møde ind. Vi forventer at køre normalt skema fra 5. januar under samme forudsætninger som nu, men jeg holder jer selvfølgelig orienteret, hvis der sker ændringer.

Vil tilbyder nødpasning både før og efter jul i både skole og SFO for elever 0. – 4. klasse, hvor forældrene ikke har mulighed for at finde andet pasning. I skal melde ind til mig inden mandag kl. 12.00, hvis I har behov for nødpasning.

Desværre rykker smitten tættere på, og vi har pt. et tilfælde på skolen, som er bekræftet ved en PCR-test. De elever, som er nærkontakter, har fået besked, men I må selvfølgelig alle gerne være ekstra opmærksomme på symptomer, så I kan tage jeres forholdsregler. Vores største ønske er at sende eleverne trygt hjem til hjemmeskole og juleferie på tirsdag.

Optimismen har vi heldigvis stadig og lige nu satser vi på, at de ting vi har planlagt i januar, kan blive afholdt. Hvis smittetallene ikke falder, tager vi selvfølgelig vores forholdsregler og aflyser.

Det betyder, at I skal beholde krydset i kalenderen den 27. januar til et aften-forældrearrangement i en ”light-version”. Det betyder også, at lærerne holder ved den pædagogiske dag den 14. januar. I den forbindelse følger et skriv fra bestyrelsen:

 

Kære forældre


Her på Velling Friskole har vi en vigtig tradition for at sende lærere og skoleleder på fordybelsesdage, hvor de får tid og rum til at reflektere over den pædagogik og læring, de brænder for at skabe for vores børns hverdag på skolen.

 

Vi forældre plejer at overtage skolen og eleverne denne dag, så de alle kan tage af sted og nyde denne mulighed for at udvikle på det fantastiske læringsmiljø, der eksisterer på Velling Friskole.

 

Denne tradition afhænger af, at vi er nogle forældre, der varetager denne dag med børnene.

 

Det er derfor vigtigt, at der er to forældre fra hver klasse, der melder sig til at komme og være sammen med de respektive klasser fra 08.00-12.30.

 

Der er allerede nogle, der har meldt sig på baggrund af Karolines første efterlysning – dejligt J.

 

Andre der vil hjælpe os denne dag, kan kontakte Karoline på karoline@velfri.dk.


Hvordan dagen kommer til at foregå, kommer som nævnt an på de gældende anbefalinger på det tidspunkt.

 

 

På bestyrelsens vegne

Ole, Anita og Pia (tovholdere på selve dagen)

 

Frugtordning

Vi har indtil nu haft frugt til børnene i den første pause. Tidligere har der været et hyggeligt fællesskab omkring frugten, hvor eleverne har mødtes på kryds og tværs, og nød deres frugt. Det har vi lavet om på i en coronatid. Lige nu står der frugtkurve til henholdsvis de store og de små, og de snupper et stykke frugt med i hånden, når de går ud til 9-pausen. Vi kan dog konstatere at meget frugt ikke bliver spist og at rigtig meget frugt bliver smidt ud. Derfor stopper vi med at udlevere gratis frugt og efter juleferien må I selv sørge for, at give jeres børn frugt med til 9-pausen. Vi vurderer i løbet af næste år, om frugtordningen skal komme tilbage igen.

Lillekor spreder julestemning

Det bliver underligt at sende eleverne hjem til jul på tirsdag uden at holde fælles juleafslutning, men vi skal nok sørge for, at der kommer julehilsner ud i næste uge og skabe små drys af julestemning. Tirsdag morgen synger Lillekor – som tidligere nævnt –  foran skolen, og I velkomne til at stoppe op og suge lidt julestemning til jer, når I afleverer.

I den forbindelse kommer her en hilsen fra Kirsten til Lillekor:

Lillekor er nu klar med en række julesange. Vi synger nogle af dem for de andre elever tirsdag morgen.
Men vi vil også SÅ gerne synge for jer kære forældre.
Så derfor vil vi synge for jer uden for skolen tirsdag morgen den 14. december fra kl. 7.50.

Jeg er klar kl. 7.45, og jeg håber, at mange af børnene har mulighed for at komme lidt tidligt den dag.
Ellers går de bare med i koret, når de kommer.
Husk en nissehue. Jeg håber, at vi hermed kan få alle i rigtig julestemning.
Mange hilsner fra Kirsten

Det var alt for denne gang. Jeg krydser fingre for, at jeg først har behov for at skrive ud til jer i årets sidste fredagsbrev, men hvis der opstår smitte mm., som I skal reagere på, hører I selvfølgelig fra mig.

Rigtig god weekend derude og pas godt på hinanden.

Karoline