Fredagsbrev uge 48


Kære børn og forældre

”Det sner stadig, og det fryser. Men vi har ikke haft jordskælv for nyligt”

Citat Peter Plys

Efter en uge, hvor vi føler os slået hjem i forhold til corona, og de tiltag og aflysninger, det fører med sig, tager vi os selv i nakken, og prøver at huske på, at det har været meget værre.

Jeg er sikker på, at I kender følelsen. Vi troede, det var slut og havde forventet en hel anden december måned. Men vi skal nok holde modet oppe – vi har trods alt ikke haft jordskælv for nyligt.

Her er som lovet en opfølgning på de tiltag vi laver på Velling Friskole, indtil smitten forhåbentlig snart falder i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi forsøger at følge de anbefalinger vi har fået fra Børne- og Undervisningsministeriet bedste vis samtidig med at vi laver så ”normal” en skoledag som muligt. På Velling Friskole løser vi opgaven således:

  • Vi opdeler eleverne i 4 bobler, som så vidt muligt holdes adskilt fra de andre bobler i undervisningen og i pauserne. Hvis vi skal holde eleverne strengt opdelt i deres stamklasser, kan vi ikke få en hverdag eller en undervisning til at fungere, så klasserne vil stadig være sammen med den/de klasser de plejer at have eks. valgfag sammen med. De fire bobler er:
  • 0.- 1. klasse
  • 2.– 4. klasse
  • 5.– 6. klasse
  • 7.– 8. klasse

I pauserne vil vi i denne periode holde eleverne adskilt klassevis, når de er indendørs. Når de har udepauser, kan eleverne lege på tværs i deres bobler. Det betyder at brug af bordtennisbord, multihallen på kryds og tværs af klasser bliver skemalagt i en periode, og at eleverne skal opholde sig i egne klasser, når de kommer om morgenen.

Tænk i den forbindelse over, hvor tidligt I afleverer jeres børn. Hvis I overhovedet har mulighed for det, må I gerne vente med aflevering til tidligst 7.50, hvor vi har opsyn med dem.

  • Morgensang er allerede flyttet til hallen. Eleverne vil sidde klassevis, når vi har morgensang og går frem og tilbage fra hallen klassevis.
  • Vi aflyser de arrangementer frem til juleferien, hvor forældre og bedsteforældre kan deltage. En enkelt undtagelse er Lucia den 13. december, hvor 6. klasses forældre får muligheden for at komme forbi. Det vil sige at turen Baboon City, Åben Morgensang, og Juleafslutning med forældre bliver aflyst.
  • Forældre er velkomne på skolen i det omfang, at I skal til møde, samtale eller har særligt behov for at følge jeres barn ind.
  • Personalet er, som alt andet personale på statslige arbejdspladser, pålagt at have gyldigt corona-pas.
  • Der er pt. opfordring til to ugentlige test for medarbejdere og alle elever fra og med 1. klasse. De tilbydes jf. anbefalinger og vejledninger ugentlige screeningstest for COVID-19 samt akut-test ved smittetilfælde på skolen.

Til testning benyttes den korte model til næse-podning (ca. 2 cm.), som vil blive foretaget af uddannet personale. Ved akut-test vil der kunne benyttes superviseret selvtest til elever fra 3. kl. Testningen foregår i skoletiden – tilbuddet om kviktest i skoletiden er frivilligt for den enkelte elev.

De fleste af jer har allerede afleveret samtykke til test, som har været vedlagt i flere fredagsbreve. Jeg vedlægger også en ny version af samtykket her, hvis I skal bruge det. Det samtykke I har afleveret er gældende året ud, så I skal under alle omstændigheder lave et nyt (klog af skade kommer det til at gælde resten af skoleåret).

Samtykke til test af elever under 15 år 21-22

Samtidig er det vigtigt, at såfremt I svarer “ja” til samtykke om kviktest af jeres barn, har en klar aftale med barnet om, at det også ønsker at få foretaget denne test.

På Velling Friskole har vi indtil videre mulighed for at blive testet af det kommunale testteam én gang om ugen, det er om tirsdagen kl. ca. 12.45. De yngste elever bliver testet først.

Testresultaterne kan ses på sundhed.dk

Såfremt eleven har en negativ test, får man ikke besked, men resultatet kan ses på sundhed.dk

Såfremt eleven testes positiv, bliver forældre kontaktet.

Det er en kæmpe hjælp, hvis jeres børn kender deres cpr-nummer samt et telefonnummer til en forælder. De må også gerne medbringe eget mundbind. Vi hjælper selvfølgelig gerne med både det ene og det andet, hvis det lige glipper.

Vi forestiller os, at vi følger anbefalingerne indtil juleferien, så vi forhåbentlig kan sende jeres børn hjem på juleferie uden smitte. Hvad januar byder, ved vi ikke endnu, så vi starter året ud på samme måde.

I har virkelig nogle seje børn, som tager det hele med oprejst pande. Jeg er sikker på, at de også nok skal gøre, hvad de kan, for at hjælpe os igennem så sikker en skoledag som muligt.

Forældre søges d. 14. januar 2022

Selvom vi starter ud i januar efter et forsigtighedsprincip, håber vi på, at vi hurtigt kan vende tilbage til hverdagen. Dog laver vi en lille ændring den 14. januar, hvor alle lærerne tager på pædagogisk dag. Vi har brug for at lande ovenpå/midt i corona, lederskifte mm.  og vi har brug for at starte planlægningen af næste skoleår i rigtig god tid. Heldigvis bakker bestyrelsen op om, at vi river en dag ud af kalenderen, og i den forbindelse får vi brug for jeres hjælp.

Vi håber, at vi kan lokke nogle forældre til at passe skolen den 14. januar, så vi kan efterlade eleverne i trygge hænder. Skolen vil slutte kl. 12.30 for alle elever den dag. Hvis I har lyst til at hjælpe, kan I kontakte mig på karoline@velfri.dk. Hvordan dagen kommer til at foregå, kommer an på de gældende anbefalinger på det tidspunkt.

I morges var der julesang og kaffe foran skolen. Det var dejligt med smil, sang og julestemning, og det skabte lys i mørket ovenpå en uge præget af corona. Mange tak til jer fra bestyrelsen der sørgede for kaffe og småkager og en kæmpe tak til Niels og hans guitar samt de andre forældre, der sørgede for julesang. Det lunede!

Ovenpå en uge præget af nye coronatiltag, har jeg desværre endnu en trist nyhed. Elisabeth har fået nyt arbejde fra 1. februar på Staby Skole. Elisabeth var kun ansat frem til sommerferien, og det er meget forståeligt, at hun vælger at søge en fast stilling. Men det er ærgerligt for både kolleger og elever, at vi ikke får lov til at beholde Elisabeth skoleåret ud, for vi er super glade for Elisabeth og kommer virkelig til at savne hende.

Jeg vil runde af med nogle billeder fra nogle af alle de gode ting, der trods alt også foregår på skolen. Esben har lavet køer i værkstedet med 0. og 1. klasse, 3. og 4. klasses svømmehold har modtaget diplomer, vi har alle nydt sneen og den sjældne blå himmel og fredagen startede med julesang i mørket.

Ha’ en dejlig weekend derude og pas rigtig godt på hinanden.

Hilsen Karoline