Fredagsbrev uge 44


Kære forældre  

I skrivende stund fremlægger 7.8. klasse deres projekter i morgensangslokalet. Overemnet er de 17 verdensmål, og de gør det virkelig godt. Projektformen i 7.8. klasse er på mange måder kendt for vores elever, da de allerede i 5.6. klasse bliver præsenteret for den. Faktisk kan man sige, at det her med at stå foran en gruppe mennesker og fremlægge noget man har lavet starter helt nede i de små klasser. Det er jo helt bevidst, at vi også bruger vores morgensang til at præsentere ting, eleverne har lavet i bl.a. de kreative fag, for på den måde får vi øvet det at turde stå frem, og ikke mindst at stå ved det man har lavet. Vi oplever også, at eleverne fordyber sig mere i fagene, når de ved, de skal præsentere det for andre. 

Den forandrede hverdag med Corona, blev så også en udfordring for de ældste elever, da det viste sig, at en dreng på Juniorholdet var smittet med Corona. Vi har fire drenge, der går på juniorholdet, og de måtte blive hjemme torsdag for at blive testet. Uheldigvis betød det, at fire grupper blev reduceret.  

Vi fortalte det til de øvrige elever torsdag morgen, og tænkte vi skulle samle lidt op i de grupper, der blev berørt. Det var så slet ikke nødvendigt, da alle mand i stedet så mulighederne og tænkte kreativt: “nå. så gør vi det bare på den her måde” lød det. Det er da positivt, at vores unge mennesker vælger at tænke ud af boksen og tage den kasket der står ja på, og den som er fyldt med muligheder i stedet for begrænsninger. 

Begrænsninger har vi så haft på den tekniske side, da de implicerede elever måtte følge dagen og selv fremlægge via teams med dårlig lyd og kamera. Ikke nogen optimal situation og vi har efterfølgende evalueret på, at vi skal have kigget på noget udstyr, der kan hjælpe os med at live streame i god kvalitet. Det kan jo også komme jer til gode i denne tid, hvor vi ikke kan invitere indenfor, så måske kan vi få jer lidt mere med indover fremadrettet. 

Ellers er der blevet spurgt lidt ind til brug af mundbind ved aflevering og hentning. Vi vil rigtig gerne undgå mundbind, så længe det er muligt at gøre noget andet. Vi vil, som det er sagt før, gerne at I begrænser jeres gang på friskolen. Kigger vi på den forgangne uge, så er det mest forældre til de helt små børn, der går med ind om morgenen, og det er så fint bliv endelig ved med det. I er også stadig meget velkommen til vores morgensang. Alt i alt synes vi altså det fungerer fint, som det kører lige pt. uden brug af mundbind. 

Kigger vi fremad på årsplanen, så nærmer juleværkstederne sig så småt. Ja, ja der er stadig en måned til, men de skal jo forberedes. Vi er blevet enige om at holde fast i dem, det er virkelig et af højdepunkterne for skoleåret. Formen bliver nok lidt anderledes, men det snakker lærergruppen om i næste uge. 4. klasses forældre skal nok blive orienteret omkring julearrangementet fredag eftermiddag. Et arrangement som plejer at blive til i samarbejde med netop forældrene til børn i fjerde.

Billederne i denne uge er fra 7.8. klasses arbejde med det praktiske produkt, som skal indgå i deres fremlæggelse.

Nyt fra bestyrelsen 

Vi er i bestyrelsen blevet enige om at den kommende arbejdsdag, lørdag den 14/11, som er en rengøringsdag, bliver aflyst. Dette grundet de stigende smittetal, samt at det vil være besværligt at skulle overholde diverse afstandskrav og påbud om store forsamlinger. Heldigvis har vi en rengøringsassistent, som holder skolen super flot og ren. 

Skulle der sidde en eller to forældre derude, som har evner inden for dræn, kunne den nye have i Naturhuset godt bruge en hjælpende hånd, da den lige pt. Er mere eller mindre oversvømmet – ring gerne til Kristina på: 

25 76 83 36 så vil hun fortælle mere om opgaven. 

På gensyn 

Arbejdsdagsudvalget 

 

Rigtig god weekend

På hele personalets vegne

Peter