Fredagsbrev uge 43


Kære forældre

Skønt at være i gang igen efter efterårsferien.

Vi går en spændende periode i møde også hvad angår byggeprojekter, og vi kan se frem til hele to rejsegilder inden jul. I denne uge har vi rodet noget mere end vi plejer på lærerværelset, og i går fik vi så tømt lærerværelset og flyttet det hele op i billedkunst. Her har alle lærerne så til huse de næste tre måneder. Allerede nu på mandag går Holmager i gang med at rive skogang og dele af lærerværelset ned, og i uge 46 rykker håndværkerne ind  for at bygge ny lærerforberedelse, to nye toiletter, en mellemgang og et endnu større lærerværelse.

Projektet har været i licitation og den vandt Stauning Byg.

Byggeriet forventes at stå færdigt nogenlunde samtidig som multisalsprojektet nemlig omkring uge 11. Det bliver så godt at få bedre forberedelses- og mødelokaler for lærerne, og et endnu større lærerværelse hvor hele personalet kan være, når vi samles i ny og næ.

Hvad angår multisalsprojektet så går det bestemt også fremad. I denne uge er der kommet dæk på til 1. salen, og i uge 45 bliver spærene leveret. Det betyder, at vi kan invitere til rejsegilde engang i uge 46. I hører selvfølgelig nærmere.

Det er så godt at have noget at glæde sig til, og hver gang vi kigger ud ad vinduerne til den gamle skolegård, så kilder det lidt i maven.

 

 

Projektuge

I denne uge har 7.8. klasse haft projektuge, og i dag kunne de så afslutte med en masse flotte fremlæggelser. Det overordnede emne har været de 17 verdensmål, og alle eleverne har virkelig arbejdet godt med de forskellige mål. En del af emnerne kan godt indeholde svært stof, og i det hele taget kan det jo godt være en smule deprimerende at læse og forholde sig til konsekvenserne ved f.eks. for meget CO2 udledning. Derfor skulle alle grupper afslutningsvis fortælle hvad vi som land kan gøre for at skabe en bedre verden, men så sandelig også hver enkelt af os. Troen og håbet på at vi kan gøre en forskel skal naturligvis være tilstede hos eleverne.

Vi inviterer altid forældrene til at overvære fremlæggelserne, og det er der mange af jer, der benytter sig af. Skønt med den opbakning.

Det blev til nogle fantastiske fremlæggelser, og alle eleverne i 7.8. klasse har virkelig gjort sig umage med der emner. Verdensmålene står nu klare i erindring hos de unge mennesker, og der er helt klart håb for fremtiden.

Opbakning var der også i går, hvor 2.3.4. klasselærerne inviterede indenfor til forældremøde. Det blev til en rigtig god aften.

Lige umiddelbart efter sommerferien evaluerede vi på vores forældremøder, og det kom der mange gode ting ud af. Vi gør os virkelig umage for, at I forældre kan komme til orde med hinanden, bl.a. om hvad der rører sig i jeres børns liv lige nu. Ofte kan det være rart at have fælles fodslaw i forhold til en række områder. I de ældste klasser kan det være om alkohol, i de mellemste skærmtid og hos de små legeaftaler. De sidste to emner er nu da aktuelle flere steder.

Den 14/11 inviterer 5.6. indenfor og umiddelbart efter jul afholder vi fælles forældremøde den 24. januar. Her har vi fået lavet en aftale med den nye forstander på Vestjyllands Højskole Anders Fogh Jensen. Indholdet må I vente med at få at vide.

 

 

Åben skole

Torsdag den 1. november holder vi åben skole fra 15-17. Vi gør det sammen med en række andre friskoler i DK, og det er en fin mulighed for kommende friskoleforældre at få det obligatoriske besøg afviklet inden skolestart.

En del benytter sig af det, og de der gør, kan i ro og mag få en fin rundvisning sammen med en lærer, og efterfølgende få en snak over en kop kaffe. Åben skole involverer ikke vores elever, de har fri til normal tid den dag.

Kender I nogen der overvejer, om deres barn skal gå på friskole, så giv dem et praj. Jeg vil dog gerne sige, at hvis det drejer sig om pladser i allerede eksisterende klasser, så gør man lige klogt i at ringe først for at høre om der er plads, da stort set alle klasser er fyldt op, og der i en del klasser er etableret ventelister.

 

 

 

Appen FRI

Med Friskolen app’en har du altid Magasinet FRISKOLEN lige ved hånden.

FRISKOLEN er både et trykt og digitalt magasin, som otte gange om året samler de bedste historier fra friskoleverdenen.
Fortællinger og billeder som indkapsler selve friskolesjælen. Alt det, som er så nemt at opleve, men svært at beskrive.
Og så har indholdet bid, vid og udsyn og forholder sig kritisk til såvel egen som omgivende skoleverden.

Gratis app
Både app og magasin er GRATIS. App’en er designet til iPhone og iPad, hvilket gør det nemt for dig at læse, dele og søge i ældre udgaver af magasinet.

Vi anbefaler, at du tillader app’en at sende dig beskeder. På den måde får du besked, når et nyt magasin kommer på gaden.

Vi anbefaler også at trykke på overskrifterne i oversigtsvisningen. Så vil du opleve en læsevenlig artikelvisning, som også giver mulighed for deling på sociale medier, mail og beskeder.

Skriv “MAGASINET FRISKOLEN” i søgefeltet.

 

Farligt kryds

Efter uheldet i trekantskrydset mod Velling, hvor vejene Skraldhedevej, Vellingvej og Vellingkirkeby mødes, hvor vi havde en af vores elever involveret, har jeg rettet henvendelse til kommunen for at høre om mulighederne for at ændre forholdene.

Der er de senere år kommet flere og flere biler, og generelt er det et underligt kryds, hvor man som cyklist skal forholde sig til tre veje, hvis man skal krydse vejen. Det er ikke holdbart, og vi skal helst ikke have flere bløde trafikanter involveret.

Kommunen har svaret og det svar kan I læse nedenfor.

Hej Peter.

Tak for din henvendelse.
Der har været kigget på krydset gennem flere omgange, men der aldrig været sat midler af til en større ombygning.

Sidst der var uheld i krydset blev alt bevoksning i hellen fjernet, da der blev givet oplysninger om at disse gav oversigtsproblemer. Nu er problemet så nok blevet det, at der er så god oversigt at der kan køres ud i krydset uden ophold.

Der har tidligere været drøftet en rundkørsel på stedet, men da dette koster en del, er dette ønske aldrig blevet til noget.
Med hensyn til opsætning af Fuld stop, så må det opsættes steder hvor oversigtsforholdene er gode.

Vi vil tilføje en ombygning af krydset til vores anlægsbruttoliste, hvorudfra vi prioriterer vores anlægsmidler.
Jeg kan desværre ikke på nuværende tidspunkt sige noget om hvornår projektet bliver prioriteret.

 

Fællesspisning i Velling Forsamlingshus torsdag den 1. november.

fællesspisning 1.november2018

 

Børnefællestræning på Vedersø Efterskole

Børnefællestræning 2018 (002)

Rigtig god weekend

På hele personalets vegne

Peter