En dejlig uge går nu på hæld, og ude i horisonten nærmer efterårsferien sig. Lige inden den kommer, skal vi jo alle ud og bevæge os lidt på fredag, men mere om det længere nede i dette fredagsbrev.

De faste skemaer har denne uge været sat på pause, og eleverne har haft emneuge.

0.1. har haft emneuge om Halfdan Rasmussen. Birgit har haft morgensangen i denne uge, og for at fuldende emnet valgte hun at fortælle om Halfdan Rasmussen. Tirsdag kunne vi så synge et par ekstra vers af Mariehønen Evigglad forfattet af 0. og 1. klasse. Godt gået.

2.3.4. klasse har haft emneuge om jernalderen, og man kan vist godt sige, at deres emne kulminerede onsdag, hvor de var på besøg hos Dejbjerg Jernalder. Lærerne kom hjem helt imponeret over det de havde oplevet, og fortalte vidt og bredt om den mest fantastiske dag med dygtige og indlevende undervisere og elever. Spørg gerne jeres børn ind til dagen, det er jo ikke altid de oplever helt det samme, men så er det måske noget andet, der har gjort indtryk.

5.6. har været på jordomrejse, og er dumpet ned i forskellige lande. Zambia, Indien, Kina, Grønland og mange flere. Opgaverne har været givet på forhånd, og de har skullet sammenholde deres nye viden med det land de selv kommer fra. Det har vist været en god øjenåbner for de fleste. 5.6. har jo i den grad kunnet boltre sig i ældsteafdelingen, mens 7.8. klasse har været i København. Det har de nydt, og rent fysisk har de også været rykket ind i 7.8. klasseværelserne. Rart nogle gange bare at have det for sig selv.

7.8. klasse har vi ikke hørt så meget fra, dog kom der lidt billeder fra Christiania med en lille hilsen: “Hej med jer vi har det rigtig fint her i København”. Vi tænker, det har været en rigtig god tur, og glæder os til at høre meget mere i næste uge.

Vores næste lille fælles projekt er jo vores motionsdag, og den kan I læse om her:

Motionsdag

Fredag d. 12/10 (uge 41) holder skolen, traditionen tro, motionsdag.

En dag hvor alle elever starter dagen med at dyrke motion i ca. 2 timer efterfulgt af en middagsbuffet af medbragt mad.

0.-4. løber omgange på en rute på ca. 1,5 km.

For 5.-8. er det også muligt at løbe samme rute, men i år tilbydes der igen en triatlon, hvor de skal svømme/løbe i fjorden, cykle en rute hvor de så til sidst ender på skolen og løber tre km.

Til denne dejlige dag får vi brug for hjælp fra jer forældre. Vi har brug for hjælp i køkkenet til at organisere og varme maden, hjælp til at stå ved fjorden og på cykelruten, samt hjælp til at løbe på ruten med eleverne for at bakke op og støtte især de små.

Har I tid, lyst og energi til at hjælpe, vil vi meget gerne I skriver til peter@vellingfriskole.dk eller sussie@vellingfriskole.dk snarest.

Se programmet for dagen her Motionsdag

Skriv gerne hvad I vil på dagen.

Når vi har udfoldet os er der tradition for det store kolde/varme bord i gymnastisksalen.
Alle elever medbringer noget mad, fx en portion pølsehorn, pizzasnegle, leverpostej, frikadeller, rugbrød, makrel, en kage o.l., der så kommer på et stort fælles bord.

Det er vigtigt lie at tilføje at eleverne er mere end normalt sultne ovenpå de fysiske strabadser de har været ude i. For at der er nok mad til alle, så send gerne mad med der svarer til en god madpakke for hvert barn I har.

De foretrukne retter er pølsehorn, pizzsnegle m.m., det der for mange også er lidt ekstra lækkert at få med i madpakken. Leverpostej er knap så interessant, men dog også vigtigt, når alt andet er ved at være væk.

Når vi har spist hovedretten, er det fantastisk at alle kan glæde sig til et dejligt kagebord, så chokoladekagen i bradepanden er også vigtig, hvis man har lyst til at det skal være en del af det man bidrager med.

Det bliver så dejlig en dag og en god måde at ønske hinanden gode efterårsferie på.

Og så var det jo lærernes dag i dag. Men helt i Velling Friskoles ånd så mødte hele personalet ind til det her i dag. I fællesskab skaber vi den gode skole.

Helt fantastisk og det løfter i den grad arbejdsglæden.

PS. Vi har fundet et mindre pulsur i et af omklædningsrummene. Hvis nogen skulle stå og mangle et sådant, så kan det afhentes ved Peter