Tak for en dejlig familiedag i lørdags. En dag med stort fremmøde, godt vejr imellem regnbygerne, fine aktiviteter og masser af glade ansigter – det er da fantastisk at være en del af fællesskabet på Velling Friskole.
Men ellers har efteråret ramt os – det er nødvendigt at have godt med varmt og praktisk tøj med til frikvarterne og udeskole, så man kan tåle at være ude i regn og blæst. Som man siger – der findes ikke dårligt vejr kun dårlig beklædning. Alt er i hvert fald lidt sjovere med leg og kreativitet udenfor, når man kan holde varmen.

Efteråret er også tiden, hvor vores ”gamle 8. kl.” kommer på besøg, når de har forlænget weekend fra deres forskellige efterskoler. Det nyder vi alle store som små. Det er dejligt at se dem igen og høre, at de trives i deres nye omgivelser! Hvor er det bekræftende, at de gider bruge deres fridag til at være sammen med os her på Velling Friskole – de vil altid være velkomne!

Næste uge byder så på emneuge for 0.-6. kl. og Kulturtur til København for 7.-8. kl. Dvs. vi bryder det normale skema og giver tid til fordybelse i et emne. I 0.-1. kl. skal de arbejde med Halfdan Rasmussen og hans forfatterskab, i 2.-4. kl. skal de i praksis og teori have om jernalderen, og i 5.-6. kl. skal de gå i dybden med forskellige lande.

Sluttider for næste uge er:
0.-1. kl. 12. 30 alle dage
2.-4. kl. mandag-torsdag 13.25 og fredag 12.30
5.-6. kl. mandag, tirsdag, onsdag, fredag 13.25 og torsdag 14.40

Mandag morgen drager 7.-8. kl. med toget til København. De skal over og opleve hovedstaden og alle dens muligheder. De skal bl.a. opleve Christiania, Experimentarium, ”Svejk” på Nørrebro Teater, havnerundfart, rundvisning i DR-byen, kunstudstilling, Strøget og ”SKAM 2” på Aveny-T. Det bliver en fantastisk tur fyldt med kulturoplevelser og hyggeligt samvær. På Velling Friskole prioriterer vi lejrskole på alle årgange, men kulminationen er de store ”dannelsesture” i de ældste klasser.

Det er så lærerrigt og meningsfuldt både fagligt og socialt at komme ud og se/opleve, at livet leves på mange forskellige måder.

Hvert andet år får alle vores elever fortalt den Nordisk Mytologi som fælles fortælling. 2. klasse har sammen med Birgitte i billedkunst arbejdet videre med fortællingerne, og det er der kommet de her fantastiske billeder ud af. Fortællingen kan noget ganske særligt og sætter sine spor.

Birgitte

Det var en mørk og kold aften…

Nogle mennesker sad og talte om, hvor hyggeligt det var i Ringkøbing, dengang da der fandtes rigtig jul, sådan en jul, hvor der var nissespil på torvet, så man rigtig kunne komme i julestemning og hygge sig sammen med levende lys, skuespil og pebernødder.
Disse mennesker var ikke sene til at tænke: “Hov, det kan da gøres igen”… og straks blev de enige om at kontakte de mest skuespiltossede mennesker de kendte…. og ja.. vi syntes også det lød som en sjov idé:)

Vi laver nisserier/julespil i og omkring Ringkøbing Torv fredag d. 30.november i forbindelse med Julemandens ankomst, og de tre følgende lørdage (d. 8.-15. – og 22. dec) kl. 14 på torvet.

Vi har første øvegang på søndag kl. 11-17, hvor vi opfordrer alle interesserede i alderen 8 år og op til at være med. Her gennemgår vi øveplan, manus og praktisk information samt kommer lidt ind i selve stykkernes handling. Vi skal bruge nisser i alle aldre, og vi ser det som alletiders familieaktivitet

Det foregår på Generator, som vi har været så heldige at låne til alle øvninger. Mange spytter i kassen til nisserierne, så vi kan holde brugerbetalingen for undervisning og forestillinger på 500kr. per deltager.

Vi slutter med at holde en stor fest i januar, hvor alle involverede bliver inviteret med

Hvis man kan sy, strikke eller bare har lyst til at bidrage lidt til projektet, vil vi meget gerne høre fra jer på 4078 2069 (Lajla), eller hvis man har spørgsmål -ideer osv. Mere info findes også på vores Facebook side: Ballade i Julekøbstaden ved Ringkøbing Fjord

Er det for tidligt at ønske GLÆDELIG JUL… nej vel

Vi ses på søndag!