Kære børn og forældre

Det var en sand fornøjelse at møde ind efter weekenden og se, hvor fint skolen tager sig ud efter arbejdsdagen i lørdags. Græskanterne står knivskarpt, der er fejet over alt, der fyldt sand i sandkassen, ukrudtet har fået kamp til stregen og meget mere. Store og små projekter er blevet udført i både skole og børnehave, og det letter hverdagen rigtig meget for både børn og voksne.

Det betyder meget for os, at I forældre hjælper til med at passe godt på vores fælles skole. I fortjener et gigantisk klap på skulderen! Samtidig får alle os, der har vores daglige gang på skolen, en følelse af at I forældre står bag os og at vi løfter i flok – og det er mindst ligeså vigtigt som de nyfejede fliser og skarpe græskanter😊.

Hverdagen har bidt sig fast her på skolen i positiv forstand, og det er rart at opleve, at tingene går sin gang og at undervisningen og klasserne fungerer godt.

Her er nogle små glimt fra undervisningen i værkstedet, hvor der loddes, laves bordskånere og knokles på med at bygge hylder.

Vi tager stadig snakke med eleverne om, hvordan man skal agere for at skabe en skole, hvor alle kan føle sig trygge og godt tilpas, og hvor der er plads til såvel store som små.

Vi har tillid til at vores elever er med til at skabe trygge rammer for alle og vi har stor tillid til, at særligt de større elever kan håndtere de privilegier har, men også det ansvar, der følger med.

På flere af forældremøderne har bestyrelsen talt med jer om, at de “garvede” forældre, med fordel kan fungere som kulturbærere i forhold til nye forældre på skolen. Det samme gør sig gældende for de ældre elever, som gerne skal bære kulturen videre og vise vejen for de yngre.

Som jeg tidligere har nævnt, skal de fleste have trænet deres ”fællesskabsmuskel” efter en lang periode, hvor vi ikke har haft mulighed for at være sammen. Så vi træner til stadighed hårdt og målrettet for at skabe samhørighed og plads til alle ved at passe godt på hinanden og passe godt på vores skole.

Denne fredag slutter for mit vedkommende af med en rigtig fin oplevelse. 3. og 4. klasse deltog her til middag i en flash-mob, – ”The hug” – foran Rådhuset i Ringkøbing. De var med til at dele et stærkt budskab om at genfinde hinanden og fællesskabet efter corona og var samtidig en del af et større fællesskab med omkring 150 deltagere. Der ligger glimt fra ”The hug” på skolens facebookside.

Og nu til den mere aktive afdeling. Her følger lidt info omkring motionsdag, morgenidræt og et par tilbud fra VUIF.

Skolernes motionsdag

Kære forældre, bedsteforældre og andet godtfolk

Fredag d. 15. oktober holder vi traditionen tro motionsdag på Velling Friskole. En dag hvor vi har fælles opvarmning, motion i ca. 2 timer og så slutter dagen med at nyde noget medbragt mad. Alle elever skal have en lille ret med hjemmefra. Det kunne være en pakke rugbrød, en leverpostej, et par dåser makrel, men noget, der sættes stor pris på, er 15-20 pølsehorn, pizzasnegle, frikadeller eller en kage. Maden skal afleveres i skolens køkken på dagen.

Til denne dejlige dag har vi brug for en 10-15 hjælpere til bl.a. at være i køkkenet, løbe med på løberuten eller stå ved en post. Kan I hjælpe denne dag, skal I hurtigst muligt give besked til Maibritt@velfri.dk, dog senest mandag d. 11. oktober.

Alle er velkomne til at komme og deltage i motionsdelen.
Vi glæder os til at se jer.

Morgenmotion

Vi oplever lige nu flere og flere, som ikke kan deltage i morgenmotion. Flere kan ikke løbe eller gå de 1,2 – 2,5 kilometer, som vi er ude på mandag morgen. Da vi har to gange endnu inden efterårsferien og en Skolernes Motionsdag om hjørnet, er det vigtigt for os at vide, hvem der kan løbe/gå og hvem der på ingen måde kan. Derfor vil det være en stor hjælp, hvis de som ikke kan deltage i morgenmotion medbringer en fysisk seddel, som de kan give til én af de lærere som deltager i morgenmotion. Kan man ikke løbe/gå til Skolernes Motionsdag er det vigtigt klasselæreren får besked. På forhånd tak.

Tag med VUIF til landsstævne

Velling har til de sidste to Landsstævner deltaget med bragende succes. Det har været ét stort fælles hold med plads til alle interesserede, store som små, ung som gammel. Det vil vi meget gerne gentage. Se vedlagte indbydelse til informationsmøde omkring Landsstævnet.

Indbydels til infomøde om L2022

VUIF Gymnastik

Husk også at gymnastiksæsonen i VUIF starter på mandag. Se programmet på: https://www.vuif.eu/index.php/aktiviteter/gymnastik

De mange gymnastikinstruktører glæder sig helt vildt til at komme i gang – nu uden restriktioner.
De håber også, at I er klar til en ny sæson. Se de mange tilbud på vuif.eu.
I er velkomne til et par prøvegange, inden I tilmelder og betaler.

Hilsen VUIF’s  gymnastikudvalg.

Med disse billeder fra dagens flashmob, vil jeg ønske jer alle en dejlig weekend.

Vh Karoline