Kære børn og forældre

Jeg elsker at starte dagen med i morgensangslokalet sammen med alle jeres dejlige børn. Der er en helt særlig ro og stemning, og de fællesoplevelser vi får om morgenen, når vi synger sammen og lytter sammen, er en skøn start på dagen for os alle. I denne uge har Tine beriget os med små fortællinger om Halfdan Rasmussen og hans digte og sange, og sidste uge fortalte Troels en masse (røver)historier fra Tour de France. Sangene og de små fortællinger er med til at udvide vores forståelse, de giver os viden og en masse fælles referencer. Og når sensommersolen ovenikøbet skinner ind gennem vinduerne, fører det nogle gange til små glimt af morgenmagi.

Husk i øvrigt, at vi har Åben Morgensang torsdag den 8. september.

Fortællingen er også godt i gang, og efter 2 uger, hvor Esben har fortalt nordiske myter, er alle elever nu ude på 4 fortællehold 3 dage om ugen.

0. og 1. klasse får fortalt historier om Emil fra Lønneberg
2. 3 og 4. klasse får genfortalt ”Hungerbarnet”, en roman af Cecil Bødker om hvordan det var på landet i meget gamle dage.
5. og 6. klasse får genfortalt en roman af Hertha Enevoldsen om Christian den 4. ´s datter Leonora Christina.
7. og 8. klasse får fortalt verdenshistorie fra 1920 og så langt frem, som de når ind til efterårsferien.

Magisk er det også, når endnu en arbejdsdage går op i en højere enhed, og vi igen står med flotte udeområder. Tak for indsatsen endnu en gang. Det er som altid fantastisk at opleve, hvad der kan lade sig gøre, når så mange løfter i flok.

Klassemail

Flere forældre efterlyser en måde at kommunikere på internt i klasserne, så man nemt kan sende fødselsdagsinvitationer ud mm. Vi opfordrer nemlig til, at I ikke bruger klassemailen (forældre?kl@velfri.dk), fordi den når ud til alt personale på skolen, og det er skolens og lærernes kommunikationskanal.

Hvis I er interesserede i, at vi opretter en mailgruppe, som kun er målrettet klassens forældre, må I sige til. Mange klasser har i forvejen facebook-grupper mm., og har ikke brug for en fælles mailgruppe. I kan drøfte det på kommende forældremøder og vende tilbage til Malene eller mig, hvis det er aktuelt for jeres børns klasse.

Jubilæet 17. september

Vi glæder os rigtig meget til at fejre dagen sammen med jer, og vi håber, I møder talstærkt op. I er velkomne til at tage en bedsteforælder eller en nabo under armen – jo flere jo bedre.

Vi ønsker os ikke blomster, chokolade eller rødvin til jubilæet. Hvis man gerne vil give en fødselsdagsgave til skolen, er en lille donation meget velkommen. Vi ønsker os blandt andet et nyt (flytbart) elektisk klaver, og jubilæet er en god anledning til at starte en opsparring dertil. Donationer kan indbetales på MobilePay nr. 15359 (skriv ”jubilæum” i kommentarfeltet).

Program for træning i VUIF

Til alle jer, der slet ikke kan vente med at komme i gang med gymnastik og motion igen, så kommer programmet for VUIFs træning her:

VUIF Program for træning 2022

Næste uge er jeg inviteret til Kreta sammen med min familie for at fejre min svigermors 70-års fødselsdag. Birgitte holder skansen som min stedfortræder og Malene holder styr på kontoret. I skal fortsat melde sygdom ind på sygdom@velfri.dk.

Fredagsbrevet bliver overtaget af bestyrelsen, som vil benytte lejligheden til at dele ud af nogle af tankerne fra bestyrelsesrummet.

I må have en fantastisk weekend. Vi ses i uge 37,

Karoline