Fredagsbrev uge 35


Kære forældre

Så fik endelig afviklet vores generalforsamling. Bestyrelsen mødtes kl. 18.00 for at være helt klar til aftenen. Forventningerne til fremmødet var nok ikke tårnhøje denne gang, men håbet om at mange mødte op var da der. Vi var ca. 90 fremmødte heraf ca. 25 personaler. Stolene blev fyldt og beretningerne læst.

Fire var på valg og indtil for 14 dage siden genopstillede alle. Jesper Korsholm måtte dog trække sit kandidatur, da han for nylig blev valgt ind i Bøvling Fri- og Efterskoles bestyrelse. Stor respekt for den beslutning. Jesper har siddet med de sidste seks år, og absolut været en drivkraft bag vores mange byggerier.

De seneste år har der været kampvalg, og det tænkte vi egentligt også der ville være i år. Sådan blev det ikke, alle de foreslåede takkede nej, og så stod vi faktisk i en underlig situation og manglede et bestyrelsesmedlem. Heldigvis rakte Anette Barbesgaard (mor til Astrid 0., Peter 2. og Anna Mai 4.) hånden op og meldte sit kandidatur.

Det var jo sådan set heldigt for os alle sammen, man kan jo sige ingen bestyrelse ingen børnehave eller friskole, så enkelt er det i grunden.

Næste generalforsamling håber vi bliver mere som det plejer. Vi håber på et langt større fremmøde, og at vi endnu engang skal ud i kampvalg. Vælger man en friskole eller fribørnehave til sine børn, forpligter man sig også til at have en interesse i at få de rette valgt ind til bestyrelsen og vise sin opbakning ved generalforsamlingen, og det er vi som sagt ret sikre på vil ske til foråret. Heldigvis har vi nu en bestyrelse, der virkelig brænder for at skabe en god friskole og børnehave. Humøret er højt og bestyrelsesmøderne er faktisk ganske underholdende og effektive.

Bestyrelsen har besluttet at vente med at konstituere sig, så hvordan det spænder af, vil vi måske kunne fortælle jer om i næste fredagsbrev.

Ud over Anette Barbegaard består bestyrelsen af Søren Kristensen (fra til Signe 7. og Alfred 4.), Thomas Bjørnsgaard (far til Storm 3. og Albert 2.), Anita Gohr Andersen (mor til Magnus 1., Kamma 0.), Pia Øllgaard (mor til Victor 4., Bertram 6. og Camille 8.), Mitzie (mor til Alberte 4., Emil 2. og Alma i NH), Ole Green (far til Scott i 3. og Sif i NH)

 

 

Gave til personalet

Efter formandens beretning løftede bestyrelsen sløret for en gave til personalet. En særlig tak fra forældrene til et personale, der har vist overskud i en svær tid og som, på trods af nedlukning og Corona, har formået at fastholde en tryg og tillidsfuld hverdag for både børn og forældre.

Bestyrelsen viste en film med vores lokale kunstner, og forælder til Frida 4. og Bjørn 2., Otto Pilgaard, der siddende ved drejeskiven viser hvordan en kaffekop bliver til. 30 forskellige kopper med hvert deres unikke særpræg var gaven og set i forhold til friskolens fokus i skoleåret 20/21 på netop forskellighed i elevflokken, ja så gik det hele jo op i en højere enhed. Tusind tak for den helt specielle og unikke gave, det betyder så meget for os alle.

 

 

Corona og sygemeldinger

Inden længe skriver vi 1. sep., og efteråret melder sin ankomst. Hermed starter sæsonen for forkølelser også. Allerede nu har vi faktisk en del syge. Symptomerne er typiske for årstiden nemlig snot, ondt i halsen og hovedpine og enkelte har også feber. Symptomerne er jo identiske med symptomerne på Coronavirus, så det er jo på ingen måde let.

Vi får en del opringninger omkring syge børn, og det er virkelig godt,at I ringer og hører os ad om jeres barn må komme afsted. Nedenfor vil vi alligevel ridse retningslinjerne op:

  • Hvad skal jeg gøre, hvis mit barn får symptomer på COVID-19? Børn skal som udgangspunkt følge de samme anbefalinger som voksne. Hold barnet hjemme og kontakt læge med henblik på vurdering og eventuelt henvisning til test.
  • Hvis man vælger ikke at lade sit barn teste og barnet har symptomer, så skal barnet holdes hjemme og først komme i skole igen 48 timer efter sidste symptom.
  • Hvis dit barn bliver testet og testen er negativ må han/hun komme afsted når han/hun er klar.

Vi ved det ikke er let, det er det ikke for nogen af os. Vores bedste råd er nok, at man ringer til lægen ved spørgsmål, da det i sidste ende er, lægen der kan afgøre, hvorvidt et barn har symptomer.

Vi bliver nødt til at sige, at ingen må komme i skole, hvis de er syge eller utilpasse, også selvom man ikke mistænker coronavirus eller det blot er milde symptomer.

Vi må tage det hele som det kommer, og håbe på at vi kan holde vores børn raske ved at fastholde god hygiejne og afstand. Fraværet vil nok alt andet lige bliver højere i år,end vi er vant til. Godt vi ikke har fokus på den del i år.

Vi håber det giver mening.

 

Familiedag og åben morgensang

Grundet omstændighederne har vi valgt at aflyse familiedagen den 19. september og også åben morgensang nu på tirsdag den 1. september aflyses.

Den daglige morgensang fungerer virkelig godt i Multisalen. Børnene er blevet rigtig gode til at sætte sig de rigtige steder og også at komme til og fra Multisalen. Vi nyder at have den daglige kontakt med alle elever. Nu kan vi igen give fælles beskeder og på den måde følge hinandens hverdag ude i klasserne.

Vi vurderer dog, at der ikke er plads til bedsteforældre og forældre sådan som situationen er lige nu – desværre.

Hvad angår familiedagen så har vi trukket beslutningen om at aflyse, i håbet om at den kunne gennemføres. Som situationen er nu, er vi dog alt for afhængige af at skulle have godt vejr, og da dagen egentlig handler om at komme og være med i undervisningen, så bliver det for omstændigt set i forhold til anvisninger og restriktioner.

Det er vi oprigtig talt rigtig kede af. Vi vil dog gerne opfordre til, at forældrerådene forsøger at få afviklet et arrangement for eleverne i de enkelte klasser og gerne for både forældre og elever i klassen. Børnene er jo sammen til daglig, så de kan fint mødes et sted i fritiden. Som eksempel kan vi fortælle, at 7. klasse forældrerådet har arrangeret en fælles familiegåtur i Hundeskoven . Mere behøves det jo ikke at være, blot vi fastholder at se hinanden og ikke kommer for langt væk fra hinanden.

Er i tvivl om hvorvidt et arr. er en god ide, eller blot har spørgsmål i forhold til Corona og arr. må I MEGET GERNE ringe til Peter på 23446068.

Rigtig god weekend

På hele personalets vegne

Peter

 

Verden er kommet til Ringkøbing

Canada, Frankrig og Portugal, her kommer de 3 udvekslingsstudenter fra, som AFS Lokalforening Ringkøbing Fjord har taget imod i weekenden. Familierne fra Spjald og No har glædet sig at sige velkommen til deres ny familiemedlem og har et spænende år foran sig.

Thomas Merker, værtekoordinator ” vi håber alle udvekslingsstudenter og værtsfamilier får et fantastisk år med masser af gode og interkulturelle oplevelser og knytter relationer for livet”.

Indtil juni 2021 skal de tre ny udvekslingsstudenter gå på Ringkøbing Gymnasium.

AFS Danmark har hen over weekenden modtaget mere end 60 unge mennesker fra store
dele af verden. Der er flere ankomster i september. Mange danske familier har åbnet deres dør og inviterede verden indenfor.

Vi mangler stadig værtsfamilier, sagde Thomas Merker fra Lokalforening Ringkøbing Fjord. Man kan være værtsfamilie for et helt skoleår, 3 måneder, september til november eller også weekendfamilier for efterskoleelever som er kommet med AFS.
Vil du være med til at samle verden igen? Spring ud og bliv værtsfamilie – en oplevelse for livet.

Kunne en af disse udvekslingsstudenter passe ind i din familie?

Kontakt og hør nærmere

Lokalforening Ringkøbing Fjord
Kontakt Thomas Merker – Værtekoordinator
thomas.merker@hotmail.com • tlf. 3069 2229
I kan få mere at vide om AFS og værtsfamilier på:
www.afs.dk