Kære børn og forældre på Velling Friskole

I denne uge har jeg lært en ny sang, og den er bare så god, at jeg bliver nødt til at dele den med jer. Børnene kendte den i forvejen, men den er ny for mig. Den hedder Det levende ord og er skrevet af Mads Langer og Trine Langer Carlsen.

Omkvædet beskriver præcist hvorfor fortælling er så vigtigt. For det er her, vi får lov til at lege med sproget, hvor historierne knytter os sammen og hvor vi skaber rum til nye fortællinger om os selv og verden omkring os.

Vi leger med det levende ord.

Vi skriver i fremtidens bog.

Vi graver hvor historierne gror, sætter fodspor på den vej,

vejen vi skaber, dig og mig

Det levende ord kan høres og nydes i fuld længde her: https://www.facebook.com/watch/?v=307976256461417

Vi er kommet i gang med morgenidræt om mandagen under og børnene varmede op sammen under høj solskin og blå himmel. Knap så heldige var 0.-4. klasse i onsdags, hvor de havde udeskole. Børnene imponerende gode til at være ude, selvom det har været et par våde og blæsende onsdage, og det er skønt, at de har regntøjet i orden. Billedet er fra 0. og 1. årgang, der har været på Camp Åvang for at lave vandforsøg.

Forældremøderne er også kommet i gang, og det er rigtig dejligt at mærke den store opbakning og gode stemning, der præger møderne. Her er det 0. og 1. klasses forældre, der bliver udfordret på at lære hinandens navne at kende. Det er så dejligt at I forældre deltager i møderne engagerer jer i hinanden, for det er af kæmpe betydning for børnenes fællesskab ude i klasserne.

Kalender og ”værd at vide”

Der ligger en opdateret version af årskalenderen samt ”værd at vide om Velling Friskole” på hjemmesiden. I kan også tilgå dokumenterne i en printvenlig version her:

Værd at vide VF 21-22

Opdateret årskalender VF 21-22

Sygdom og fravær

Der er nye procedurer omkring, hvordan I melder sygdom og fravær.

1. Hvis I kender til fravær på forhånd, skal I rette henvendelse til jeres børns klasselærer. Det kan være i tilfælde af enkelte fridage, læge- og tandlægebesøg mm.
  2. Hvis jeres børn skal have fri mere end to dage, skal I rette henvendelse til mig på karoline@velfri.dk
  3. Hvis jeres børn er fraværende grundet akut opstået sygdom, skal I skrive en mail om morgenen til sygdom@velfri.dk, hvorefter Sine eller Karoline giver lærerne besked.

Musikkarrusel for 1. og 2. klasse

Kulturskolen Ringkøbing Skjern var i onsdags ude på friskolen for at gøre lidt reklame for deres musikkarrusel.
Julie og Inge spillede lidt for børnene og fortalte om tilbuddet. Se vedhæftede fil.

musikkarrusel Velling 21-22

Næste onsdag har børnene mulighed for en gratis prøvegang, og herefter er der tilmelding.

Guitarundervisning for alle
Kulturskolen har undervisning i guitar og ukulele hver onsdag eftermiddag på Velling friskole. Der er i øjeblikket ledige pladser. Hvis nogen kunne tænke sig at høre lidt mere om tilbuddet og måske få en prøvetime, er man meget velkommen til at kontakte guitar/ukulele-lærer Julie Hallum på tlf.  53 83 23 13 eller mail juli629z@skoler.rksk.dk . Tilmelding foregår via https://kulturskolen.rksk.dk/

Det var alt for denne gang. I ønskes en rigtig god weekend.

De bedste hilsner,

Karoline