Så gik den første hele uge i skoleåret 20/21. Vi er så imponeret af vores elevers vilje til at ville dels trivslen, men også undervisningen. De små er kommet rigtig godt i gang, og vi er faktisk lidt imponeret over de nye børn i 0. klasse. Prøv lige at forestille jer, hvordan det må være at starte i skole med alle de nye indtryk. De gør det så godt. I dag var der dog lidt flere, der havde lidt svært at slippe mor og far, og det er da fuldt forståeligt ovenpå en hel uge. Nu bliver det godt lige at puste lidt ud et par dage inden skemaet for alvor træder i kraft.

Trivselsdagene er gået forrygende i alle klasser, og det er altså bare en god måde at starte et skoleår på. At give hinanden fuld opmærksomhed for at komme ordentlig i gang med at blive en god frø der passer på sig selv og de andre.

I går kunne vi fortælle jer om en mor der er smittet med Corona. Som vi skrev til jer, følger vi selvfølgelig op på det forløb, der er startet med smitteopsporing og testning. Indtil videre har morens dreng i 2. klasse fået en negativ test. Så fortsat ingen elever smittet.

Corona fylder rigtig meget i medierne, og jeg mener det på mange områder er kørt helt ud af proportioner i forhold til hvad pressen synes de skal skrive og fortælle og da især vinklingen på de forskellige nyheder. Det skal jo da ikke være sådan, at man nærmest bliver hængt ud, fordi man, højst sandsynligt ganske uforskyldt, er blevet smittet med Covid-19. En ting må simpelthen være vigtigt i det her, og det er at holde hovedet koldt, og vise vores børn at der ikke er noget at frygte. Ikke at så mistillid mellem hinanden i samfundet.

Jeg vil gerne understrege, at vi kun oplever tillid fra jer forældres side i forhold til vores håndtering af Corona. Det er virkelig dejligt, og det betyder rent faktisk noget, når I nævner for os, at I har tillid, og synes vi håndterer det korrekt. Det er nemlig vigtigt for os, at alle, børn som voksne, er trygge i det. Det er ikke altid helt let at stå i som skole og børnehave.

Hvis vi får en melding om, at et barn er smittet, så er vores procedure, at vi sammen med sundhedsstyrelsen tager stilling til, hvad der videre skal ske. Vi handler ikke på egen hånd. Vi har så også tillid til, at sundhedsstyrelsen vejleder os rigtigt ud fra de oplysninger vi giver dem.

Vigtigt er, at vi fortsat holder afstand til hinanden og er omhyggelig med håndhygiejnen. Vi kan fortælle jer, at vi oplever, at eleverne har taget den gode håndhygiejne til sig, og faktisk nu helt af sig selv følger vores procedurer.

Generalforsamling onsdag den 26. august kl. 19.30 i Multisalen

På onsdag den 26. august holder Velling Friskole og Naturhuset generalforsamling. Jeg fristes til at sige, at det muligvis er en af de vigtigste begivenheder i en friskole som vores. Det er her, vi forældre vælger hvem vi gerne vil have skal tage det overordnet ansvar for vores skole i en periode.
Vi har nogle meget klare værdier og holdninger på friskolen, og det er ingen selvfølge, det er fordi vi i et forpligtende fællesskab sammen formår at skabe lige præcis den skole, vi synes er den rigtige til vores børn. Det er en grundlovssikret frihedsret vi har, og som også forpligter.
Derfor kan vi kun opfordre til, at man møder op til generalforsamlingen, og tager det ansvar på sig det er at få valgt nye folk ind i bestyrelsen.
Vi tilstræber altid, at generalforsamlingen skal være hyggelig og “let”, og at valgprocedurerne ikke bliver så tunge, det samme gælder lederberetningerne.
Traditionen tro er vi altid mange, og det håber vi naturligvis også på sker i år på trods af at vi holder den i august.
4 er på valg 3 genopstiller, så måske er det noget for dig?

Vi ses

Ledig klavertid

Velling Friskole har et rigtigt fint samarbejde med Musikskolen Ringkøbing Skjern,
og vi har både en guitarlærer og en klaverlærer, som har undervisning her på friskolen.
Fredag eftermiddag underviser Mette i klaver. Hun har netop fået et afbud, og derfor er der en ledig
tid midt på eftermiddagen. Hvis det kunne have interesse, må I meget gerne henvende jer til Mette
for at høre nærmere. Jeg tænker umiddelbart, det er aktuelt for elever fra 2. – 8. klasse.
Mettes nummer er: 50826764

Hilsen Kirsten