Fredagsbrev uge 32 – skoleårets første fredagsbrev

Så er vi altså ved at være tæt på skolestart, og jeg tænker, der er en del der har en lille smule sommerfugle i maven. Der er måske også nogle forældre, der synes det kunne være helt fint at børnene snart skal i gang, og omvendt nogle ældre elever, der egentlig ikke synes det haster med skolestart. Uanset hvad så skal vi altså til at i gang, og her på friskolen der glæder vi os faktisk en hel del til at tage imod 161 friske elever.

Første skoledag er og skal være en festdag. Der er tradition for at mange vælger at være med fra morgenstunden, og det gælder også forældre til børn i de ældre klasser. I skal i hvert fald vide, at alle er velkommen til at deltage, og da særligt nu hvor vi har fået meget mere plads at boltre os på.

I går mødte personalet på friskolen ind til et super flot morgenbord arrangeret af et par bestyrelses-medlemmer. Tusind tak for den fantastisk måde at få lov at starte op på. Der er slet ingen tvivl om, at når det regner på degnen så drypper det på børnene. Det skal naturligvis ikke forstås sådan, at lærerne frem over smører elevernes madpakker, selvom det jo nok kunne være ganske rart. Nej, det handler mere om at god trivsel smitter hele vejen rundt.

Se invitation til første skoledag her: Invitation til 1. skoledag 2019

Mandag eller tirsdag i næste uge vil lærerne i de forskellige klasser orientere jer omkring de første fem skoledage, de fem dage vi på Velling Friskole kalder trivselsdage.

16. august i Ringkøbing

Som annonceret i fredagsbrevet inden sommerferien, så er vi blevet spurgt om vi vil deltage i UR-Nat International Performance Art Festival i Ringkøbing den 16. august. Selve festivalen løber af stablen fra den 13. til den 18. august. Vi skal bl.a. synge vores fælles forårssang og nok også et par stykker mere.

Mandag kender vi det endelig omfang af arrangementet.

Vi er dog ret sikre på, at vi skal mødes omkring 15.30 inde i Ringkøbing, og så er vi med et par timer. Hvis vejret ellers er godt, så synes vi herfra friskolen, at det kunne være hyggeligt at alle medbragte noget mad, og vi så ønskede hinanden et godt skoleår med fælles picnic på græsplænen foran rådhuset.

Jeg sender en mail ud mandag med de nøjagtige informationer.

Ole Agerskov

Forberedelserne til dette skoleår blev jo noget vendt på hovedet med beskeden om Oles alt for tidlige og pludselige død. Ole var jo lige kommet sig ovenpå hans for nyligt konstaterede prostatakræft, og humøret og energien var så småt kommet tilbage. Desværre nåede Ole ikke at komme helt ovenpå igen, således blev han ramt af en hjerneblødning den 27. juli. Efterfølgende  døde Ole omgivet af sine dejlige piger søndag den 28. juli.  Ole blev 64 år.

Nedenfor er et uddrag af den mindetale jeg holdt i forbindelse med mindekomsammen i Velling Forsamlingshus onsdag den 7. august.

Mindeord om Ole Agerskov

Med Ole Agerskovs alt for tidlige død har Velling Friskole mistet en solid og vigtig søjle i sin hverdag.

Den 1. februar 1995 blev Ole ansat som pedel på Velling Friskole. Med Oles baggrund som bankuddannet blev det oplagt også at få ham i spil på kontoret. Således blev det, at Oles ansvarsområder i en ny kontrakt kom til at indeholde Teknisk service /pedel / IT og kontor. Arbejdet bestod i at have ansvaret for at alt det praktiske i skolens hverdag fungerede vedr. bygninger, udenomsarealer samt mindre vedligeholdelsesopgaver, og så var der jo hele kontor delen der bl.a. bestod af budgetopfølgninger, kontering, betaling af regninger, lønbehandling og meget meget mere.
Med kun et par måneders pause væk fra Velling Friskole, hvor Ole kort var omkring Ringkøbing Tømmerhandel, var Ole så tæt på at kunne fejre sit 25 års jubilæum.

Ole har leveret en arbejdsindsats langt ud over hvad man almindeligvis kan forvente, og de ord der først falder mig ind, når jeg tænker på Ole, er ord som loyal, kompetent, betænksom, ordentlig og så blev der aldrig, og jeg vil gerne understrege, aldrig gået på kompromis med nogen arbejdsopgaver hvad enten det var på kontoret eller i arbejdet som pedel.

Ole havde en evne til at skabe liv og glade dage omkring sig, når han lige var i humør til det. Var der en bas involveret, ja, så var der stort set ikke grænser for den fest vi kunne sætte i gang. Jeg tror, at sommerfesten i juni står i klar erindring hos mange af os, hvor Ole netop både sang og spillede på hans højtelskede bas. Han var drøn musikalsk, men også her skinnede ordentligheden igennem. Det skulle swinge og lyde godt, ellers var der ingen grund til at spille og da slet ikke for nogen.
Vi skylder Ole en kæmpe tak for den helt utrolige indsats, han har ydet i hans arbejde på Velling Friskole, Ole har bidraget helt unikt.  Det var tydeligt for os at mærke, at Velling Friskole var og blev ved at være noget ganske særligt for Ole. Som Oles kone, Else, sagde til mig forleden dag, Ole havde tre børn Lise, Mette og så Velling Friskole.

Ole vil i den grad blive savnet af børn, forældre og kollegaer. Ole havde et stort hjerte for VF og da ikke mindst for børnene på friskolen. Umiddelbart inden sommerferien fortalte Ole han havde en del overarbejde til gode, men at han gerne ville donere 37 timer af dem til vores nye Multisal, det fik vi aldrig sagt ordentligt tak for.

Ole vil blive savnet men aldrig nogensinde glemt, det har han sat alt for mange markører til.

Vores varmeste tanker går til Else, Lise og Mette og resten af familien.

Må Ole hvile i fred.
Æret være Ole Agerskovs minde

Kære kommende konfirmander.

Jeg glæder mig til at møde jer og til at vi skal undersøge det med konfirmation, kristendom og Kristus.
Der er obligatorisk konfirmandindskrivning i forbindelse med gudstjenesten søndag den 25. august kl. 19.00!
Hvis der er nogen i klassen, der ikke skal gå til forberedelse og ikke skal konfirmeres i Velling, vil jeg gerne have besked vrl@km.dk

Vi ses!

Mange hilsener fra