Fredagsbrev uge 3


Kære børn og forældre

Uge tre lakker mod enden og det har været endnu en stille og rolig en af slagsen. I næste uge laver vi små ændringer i skoledagen for de yngste elever, men ellers fortsætter vi med at have eleverne klassevis lidt endnu. Alle elever fortsætter også med masser af frisk luft i frikvarterne, så husk det varme tøj – så bliver frikvarterne lidt sjovere.

Corona update

Fra på mandag skal alle elever fra 0. – 8. klasse møde ind i deres klasselokaler, hvilket betyder, at de yngste ikke længere skal afleveres udenfor. Vi opfordrer stadig til, at I forældre afleverer eleverne ved døren og lader dem gå ind selv, hvis det er muligt. Hvis I følger med ind på skolen, skal I huske at bruge mundbind.

I næste uge starter 0. – 4. klasse op med at have morgensang og fortælling. Vi holder det i hallen med god afstand mellem klasserne og børnene skal gå til og fra morgensang klassevis. 5. – 8. klasse skal have morgensang ude i deres klasser lidt endnu.

I en tid hvor smittetallet sætter daglige rekorder, er vi rigtig glade for, at der kun er enkeltstående tilfælde her på skolen. Vi holder vejret og gør hvad vi kan for at den gode statistik fortsætter.

Vi ved godt, at det sætter en del begrænsninger i forhold til at det vi plejer at kunne gøre på skolen. Det er en vanskelig tid, så hjælp os med at bevare det positive fokus og fortæl jeres børn, at det faktisk nytter noget, når vi alle sammen tager ansvar og passer lidt ekstra på os selv og hinanden. Endnu engang skal I forældre have en kæmpe tak for, at I holder børn med symptomer hjemme og sørger for at få dem testet – det gør en kæmpe forskel.

Hvis jeres børn skulle få en positiv kvik- eller PCRtest, skal I kontakte mig, så jeg kan informere tætte-kontakter på skolen. Det vil være en stor hjælp, hvis I har talt med smitteopsporing først, og hvis I har styr på tidspunkter for PCR-testen og hvornår jeres barn sidst var i kontakt med sin klasse. Hvis I som nærkontakter er i tvivl om, hvordan I skal forholde jer, kan I bruge denne guide:

Nære kontakter: Guide (coronasmitte.dk)

 

Nyt fodgængerfelt v. skolen

Heldigvis sker her også ting, som ikke har med corona at gøre. Vi har været i dialog med kommunen omkring et fodgængerfelt over Velling Kirkeby, og de går efter planen i gang med at etablere et fodgængerfelt med blink i løbet af februar. Det kommer til at ligge i forlængelse af grusparkeringspladsen/boldbanerne, hvor vi selv etablerer en cykelsti, så eleverne kan cykle direkte ned til de store elevers indgang. Det er planen, at vi på sigt får etableret ny cykelparkring dernede. Det kommer til at kræve nye vaner for både børn og voksne, og det kommer også til at kræve vores helt egen skolepatrulje. I kommer til at høre mere derom senere.

Nu vi er ved trafiksikkerheden, så husk lys på cyklerne og reflekser på tøjet lidt endnu. Det er stadig mørkt om morgenen og en manglende baglygte kan få store konsekvenser. Vi vil så nødigt have, at der skulle ske nogen noget.

 

Ferier og lektier

Vi har rigtig mange elever, som skal på skiferie i de kommende uger. Mange forældre efterspørger opgaver og lektier, som de kan tage med på ferien. Lærernes opgave er at have fokus på de elever, som bliver tilbage på skolen, og mit udgangspunkt er, at I som forældre overtager ansvaret for jeres børns læring, når I vælger at tage dem ud af skolen udenfor de fastlagte ferier. Tag en god bog med på turen, spil nogle spil og nyd ferien og tiden samen som familie. Vi skal selvfølgelig nok sørge for at få dem godt med i klassen og fagene, når de kommer tilbage igen.

 

Fra bestyrelsen omkring næste arbejdsdag

Kære forældre

den 5. februar afholder vi (forhåbentlig) endnu en rengøringsdag på Velling Friskole og i Naturhuset. Til dagen har ca. 40 familier tilmeldt sig (se listen herunder) og vi glæder os til at kunne pudse og polere skolen og børnehaven, så børn og voksne kan nyde godt heraf.

Af hensyn til den, af os alle kendte virus, vil vi sørge for at maden er portionsanrettet og det er derfor meget vigtigt, af hensyn til blandt andet madspild, at I får meldt tilbage hurtigst mulig til Mitzie på: 60 18 47 32, hvis der er afbud eller opstår sygdom.

Dagen forløber således:

9.00 Morgenmad, vil bestå af et rundstykke med smør og marmelade, som er pakket i en pose. Ønsker man andet eller mere til sit rundstykke er det altså noget man selv skal sørge for denne dag. Vi serverer Kaffe og te.

11.30 Frokost, bestående af en sandwich. Har du allergi eller lignende send da gerne en SMS til Mitzie og der vil blive taget hensyn til dette.

Senest kl. 15.00 afsluttes dagen med en øl/sodavand.

 

Der vil i løbet af dagen blive sat frugt/grønt og kaffe/te/vand frem til de små pauser mellem opgaverne.

 

Malere: Vi skal bruge en 8-9 personer der kunne tænke sig at male 3 klasseværelser.

Skriv til Mitzie på 60 18 47 32 og meld dig på malertjansen.

 

Deltagere:

Joan Mulbjerg Larsen og Peter Roland Larsen
Anitta og Carsten Mulbjerg
Kim Sloth Kristensen. Inger v. Kristensen
Kirstine Kyhl Andersen & Niels Bjerg
Frands og marianne larsen
Henrik og pernille Bruhn
Nanna Goldschmidt Duch og Jeppe Goldschmidt Duch
Karina & Anders Vejgaard
Gorm Næstholdt Mikkelsen
Esben E Madsen og Lea Birkelund
Danny Møller og Lotte Lækker Møller
Anders Enggaard og Daisy Imhof
Anette og Jacob Holck
Anja T. Sørensen
Karen Schenker
Svend Pedersen og Helena Bangtrup
Libby og Søren Hansen
Christian og Aire Aarup
Jesper Bennedsgaard og Christina Bennedsgaard
Janni og Søren Andersen
Nicki Søgaard Sidsel Søgaard
Jacob H. Andersen og Louise Rye Svith
Winnie Bjerg Arnold
Peter Hjernø Nygaard og Kathrine Dam Nygaard
Annemarie Waagepetersen og Sandra Pasini
Kristian Holm
Niels Secher Hansen
Lisa Dahl Hansen & Jacob Brøndum Christensen
Martin Riis og Trine Hornbæk
Pia og Kristian Mølgaard Hockerup
Majbrit og Jesper Juel Hammelsvang
Amanda og Jesper Høgh Røjkjær
Trine og Olav Middelhede
Inge-Lise og Søren Larsen
Winnie Arnold
Mette Kirstine og Kristian Skov Ravn
Janni og Søren Andersen
Katrine og Michael flytkjær Skjødt
Runa Næstholdt
Kira Paakjær og Jørgen Moeslund

Skulle der være en fejl i listen, meld da gerne tilbage hurtigt muligt til Mitzie.

NB! Det er frivilligt om man vil benytte mundbind til arbejdsdagen, men oplever I symptomer bedes I blive hjemme. Husk at melde afbud 🙂

Vi glæder os til en hyggelig dag sammen med alle jer forældre og børn.

 

Lidt nyt fra VUIF

Kære forældre

Om lidt er der generalforsamling i VUIF og i den anledning skal der vælges 3 nye medlemmer ind i gymnastikudvalget.

At være medlem i gymnastikudvalget er en helt unik mulighed for at lave et stykke frivilligt arbejde, som kommer jeres børn til gode. Gymnastikken er en fremtræden sportsgren i VUIF, hvorfor det er vigtigt med nye engagerede kræfter.

Kunne du tænke dig at høre mere om selve udvalgsarbejdet, er du meget velkommen til at ringe til Hans Pedersen på 97326083.

 

Næste uge kommer vi til at sige farvel til både Elisabeth og Sine, som har sidste arbejdsdag næste fredag. De vil begge blive savnet rigtig meget på Velling Friskole. I uge 5 starter Frederikke op i stedet for Elisabeth, men Sines stilling bliver nok først besat  1. marts. Vi har ansøgningsfrist på stillingen som skolesekretær på mandag, så hvis I kender nogen, som kender nogen, er det nu, de skal søge!

https://www.ofir.dk/resultat/job.aspx?ofirid=1453160b&fbclid=IwAR3ZH3zGE0nu1PS4Qq0NYW7IR1qsD6r6AVnyTg8V4YyOk4k6iEh87WQmckM

Ha´ en dejlig weekend derude.

De bedste hilsner

Karoline