Jeg starter lige ganske forsigtig ud i dag med en lille udfordring ved at bringe dette billede.

Nogen vil måske mene, at det er lidt voveligt af skolelederen at dele dette billede med forældrene, men jeg tænker det går an i en Coronatid. Ovenstående er dog en sandhed med modifikationer, for der finder faktisk en masse god undervisning sted i alle klasserne. Frikvartererne er længere, dog stadig ikke lange nok hvis man spørger eleverne, og der spilles temmelig meget rundbold på de opdelte klasseområder. Vores elever virker stadig til at trives og have det godt, og det er en fornøjelse at være sammen med de glade unger?

Billedet er i øvrigt fra et opslag af Anders Hemmingsen.

Vi begynder dog i højere og højere grad at savne hinanden på kryds og tværs af klasserne og det store fællesskab. Vi savner også jeres daglige gang på skolen, og vi håber snart, der vil ske yderligere opblødning på skoleområdet. Man kunne måske godt frygte, at de som udstikker restriktionerne, tænker det er fint som det er nu, så længe vi blot har børnene i skole. Det er det bare ikke – ikke for os i hvert fald.

Nu er der jo ikke så lang tid tilbage af dette skoleår, og vi ændrer ikke ved noget før sommerferien. Fortsætter vi under samme vilkår efter ferien, tænker jeg vi skal have sat os ned og fundet ud af, hvordan vi holder mere friskole under de udstukne retningslinjer. Det kan jo også gå hen og blive en god og kreativ proces. Vi tager det hele med ophøjet ro og vælger at se mulighederne frem for begrænsningerne, men vi håber på “bedre” tider.

Sidste skoledag.

Om kun 14 dage har vi sidste skoledag, og den bliver lidt anderledes end normalt.

Vi har jo tradition for, at 8. klasse er midtpunkt denne dag. At være midtpunkt det skal de ikke snydes for.

Kl. 7.15 spiser hele personalet morgenmad med 8. klasse i gymnastiksalen, og kl. 8.10 holder vi morgensang i Multisalen med sange og taler. Fodboldkampen mellem personalet og 8. klasse holder vi fast i, men vandkampen må vi undvære i år.

Vi slutter dagen af fælles i Multisalen og ønsker her hinanden en god sommerferie. I år bliver det uden at give knus og håndtryk – øv.

Der vil blive sat stole op til forældrene fra 8. klasse, og det er desværre de eneste, der kan deltage sammen med os i løbet af dagen.

Det er os meget magtpåliggende at få afsluttet rigtigt sammen med de unge mennesker, det har stor betydning for både dem og os.

Hver gang vi siger farvel til en årgang, giver det altid anledning til at få en snak om, hvad der er særligt vigtigt, at eleverne får med efter mange år på Velling Friskole. Det vil jeg undlade at nævne for meget om lige nu, men i stedet referere til en lille fortælling, jeg fik overbragt på P-pladsen i morges.

En mor facetimer med sin pige, som er på efterskole. En af de andre elever på efterskolen bryder ind og fortæller, at Louise i dag brokkede sig til lærerne. Louise havde sagt til dem, at hun har lært på friskolen, at hvis man er uenig i noget, så er det helt i orden at bemærke det, så længe man har argumenterne i orden og er saglig og ordentlig i måden man får det sagt på.

Det hele handlede dog blot om, at næste gang de skulle have taget billeder, så ville de gerne lige adviseres lidt før, så de kunne nå at sætte hår m.m. Det er da en sød historie og det at turde have sine egne meninger og sige dem højt, er da en særdeles vigtig ting at tage med sig, men da også det at have tillid til at omverdenen reagerer positivt, når blot man er ordentlig og tænker sig om i mødet med det andet menneske.

Sproget hos 0.-4.

Apropos det med at være ordentlig i mødet med et andet menneske, så arbejder vi pt. ret kraftigt på at forbedre sproget i yngstegruppen (0.-4.). Vi oplever desværre, at ordene der bliver sagt mellem dem af og til bliver rigtig grimme og hårde.

Vi vil have et særligt fokus på det frem mod sommerferien, og vi håber, I vil hjælpe os med at få rettet ind. Det er vigtigt, at vi voksne viser børnene, at det ikke er okay at tale grimt til hinanden. Så bemærk det gerne, hvis der opstår noget når jeres børn har legeaftaler, men generelt er det jo også godt at få en snak over spisebordet omkring det at tale ordentligt med hinanden.

Som I kan se i eksemplet med Louise ovenfor, så når vi faktisk altid i mål, men det kræver, at vi alle er vedkommende og tydelige, og står ved det vi siger hele tiden.

Konfirmation

Se godt på disse smukke og yderst tålmodige unge mennesker. Langt om længe kom de i “mål” med en konfirmationsdag efter at have fået den udsat to gange. Malthe, Tobias, Gustav, Marie, Andrea, Alma, Anna, Amalie, Clara, Camille, Sidsel, Carla, Caroline og Kamma skal konfirmeres i morgen den 13. juni kl. 10.30 i Velling Kirke. Carl Frederik i Stauning Kirke ligeledes i morgen. Simon skal konfirmeres i Dejbjerg til august, og Mads har valgt ikke at blive konfirmeret. Vi ønsker dem alle tillykke med konfirmationen, og håber de må få en helt igennem uforglemmelig dejlig dag