Kan være et billede af 2 personer, træ og udendørs

Det er da intet mindre end fantastisk, at vi nu for alvor kan begynde at åbne samfundet op igen. I går modtog vi “Aftale om yderligere udfasning af restriktioner mv. fra den 11. juni
2021“. Det er ikke meget, der er meldt ud på vores område, men her er et lille uddrag fra aftalen:

Udfasning af restriktionerne mv. indebærer, at dagtilbud, grundskoler, herunder SFO, klubtilbud, efterskoler mv., samt ungdoms- og voksenuddannelser samt de
videregående uddannelser mv. vil have mulighed for, at vende tilbage til en normal hverdag fra den 14. juni 2021. Dog fortsætter den kraftige opfordring til to ugentlige
test i grundskolen frem til og med september 2021.

Vores elever har igennem lang tid vænnet sig til den hverdag, som har været et resultat af restriktionerne. I lærerflokken er vi blevet enige om, at holde ved den hverdag vi kender frem til sommerferien. Det betyder eleverne bruger de ind- og udgange de kender, og områderne ude og ind er også de samme. Hvis vi ændrer fuldstændigt i elevernes hverdag fra den ene dag til den anden, så kommer rigtig mange af os til at løbe unødigt stærkt, og det er der egentlig ingen grund til, nu hvor vores hverdag bare fungerer.

Et nye skoleår vil være et rigtig godt udgangspunkt for en “ny” hverdag, og tænk sig om skoleåret 2021/2022 kan blive helt normal.

Mht. til jeres gang på friskolen, så vil vi glæde os til at se jeres smil uden mundbind, da det nu er en realitet, at besøgende ikke længere skal bære mundbind. Husk dog stadig at holde afstand og spritte af, når I går med jeres børn ind på skolen. Morgensang kører for alle klasser i Multisalen, og I er jo nu meget velkommen. Dette gælder også, hvis der er et hold bedsteforældre, der kunne tænke sig at komme og synge med, de er jo stort set alle vaccineret.

Vi har fjorten dage tilbage inden det er sommerferie, og man skal jo nok passe på med hvad man siger. Det er dog en stor glæde at kunne konstatere, at vi har været forskånet for corona på friskolen i den tid, det har berørt os alle. Nu skal vi selvfølgelig lige have de sidste fjorten dage til at gå også uden corona, men mon ikke det nok skal gå.

Kan være et billede af 2 personer, folk, der står, dyr og udendørs

Humøret er ellers højt på friskolen. Ugen har budt på mange gode oplevelser.

Onsdag var 0.1. klasse afsted på togtur til Holstebro sammen med Birgit og Anette. Hjemme ventede Esben med hjemmelavet pasta med kødsovs, og vi kan fortælle, at der blev spist op. Dagen sluttede kl. 20.00, og det var en flok trætte og glade børn, der kunne tage hjem efter en fantastisk god dag.

Kan være et billede af 1 person, dyr og udendørs

Torsdag drog 5.6. klasse til Wow Park, og de havde også en dejlig dag. En del ønskede efterfølgende, at friskolen skulle have en friskoleged ude i haven. Det kunne da være en god ide, og så kunne forældrene på skift have den med hjemme i weekenderne.

2.3.4. klasse var også afsted torsdag til Holstebro Museum. De var godt forberedte på turen, og rent faktisk var det lidt svært for museumsguiden at fortælle dem noget de ikke allerede vidste på forhånd. En dejlig dag.

Og endelig 7.8. klasse. Ja, de har overnattet på friskolen fra torsdag til fredag. Kom først i seng kl. 1.30 efter at have indtaget hele skolen. De er så gode sammen, og det ser ud til, at vi trods alt får indhentet noget af det tabte inden 8. klasse smutter. Lige nu er de cyklet til Adventure Park, så mon ikke også det bliver en flok trætte elever I får hjem – det tænker vi.

Tak til lærerne. Det er så dejligt, at de, ovenpå et turbulent og anderledes år, finder overskuddet til at give alle eleverne, de her oplevelser med i bagagen, så skoleåret 2020/2021 står for andet end bare et år fyldt med Corona og nedlukninger.

Kan være et billede af 1 person, står og udendørs

Musikkarrusel på Velling Friskole

Kultur Skolen Ringkøbing Skjern har et væld af tilbud.
Et af tilbuddene er en musikkarrusel for kommende 1. og 2. klasse.
Her vil børnene blive delt på 3 eller 4 hold á 3 elever og komme rundt til 3 eller 4 forskellige
instrumenter i løbet af året. Undervisningen foregår her på friskolen tirsdag eftermiddag.

Om fredagen er der klaverundervisning her på skolen.
De elever, der har spillet i år holder en lille koncert for alle interesserede:
Mandag d. 21. juni kl. 19.00.

musikkarrusel Velling 21-22 (1)

Hilsen Kirsten