Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, smilende personer

Tusind tak for sidst. Vi er så småt ved at lande ovenpå en god og veloverstået forårsfest. God planlægning og seriøs indstilling hos både lærere og elever, viser sig som regel at give pote. Det må være kanon god læring for vores elever at opleve, at når man virkelig gør sig umage, og vil det man sætter sig for, så bliver resultatet ofte derefter nemlig godt. Det skal der ikke være nogen hemmelighed, at det hele ikke bare lige glider af sig selv. Der var da en enkelt dag hvor vi på et efterfølgende lærermøde rev os lidt i håret, men igen når vi løfter i flok, så lykkes vi som regel med det. I kreative processer oplever man ofte frustrationer, men det er helt sikkert også frustrationerne, der gør, at man lige stiller lidt skarpere ind på opgaven.

Vi har netop evalueret ugen blandt eleverne, og vi får stort set kun positive tilbagemeldinger. Store og små sammen på kryds og tværs samlet om en fælles opgave, det er da stort.

Multihallen viste sig at være fantastisk også til forårsfest. Dejligt med alt pladsen og ind- og udgangsforholdene var helt klart også bedre.

Vi har også fået tilbagemeldinger fra jer omkring vores tribune, hvor vi er blevet gjort opmærksom på, at man ikke ser lige godt alle steder. En del af jer havde også varmen, så en form for udluftning skal vi også lige tage med til næste års forestilling.

Alt i alt så var det en skøn dag med næsten 200 gæster om formiddagen og lige godt 300 om aftenen. Tak til 4. klasses forældre, der sørgede for, at kaffen og hvederne var klar.

Vi er blevet spurgt om hvorvidt forårsfesten blev optaget. Det blev den, men det er ikke lige den bedste kvalitet. Der blev optaget fra en vinkel og samme afstand. Lyden er til gengæld god. Måske finder vi en måde at overføre den, til de af jer der gerne vil have den. I hører nærmere.

Billedet indeholder sandsynligvis: 3 personer, nat

Lejrskole

Heldigvis så er der hele tiden noget på årsplanen, der gør, at vi ikke kommer til at kede os. Mens forårsfesten kørte for fuld knald, var der også lige et lejrskoleudvalg, der knoklede løs for at få en god og meget detaljeret plan klar til alle.

Den fik vi så præsenteret i går, og hold da op det kan da vist kun blive en god tur. For dem der ikke lige ved det, så bytter vi jo skole med Kolding Friskole, som dukker op hos os mandag formiddag med ca. 200 elever. Når de er sat af bussen, så sætter vi os ind.

Vi mødes til normal tid mandag morgen kl. 8.10, og husk lige at få sagt farvel inden morgensang går i gang. Altså her er der faktisk en enkelt morgensang, hvor vi gerne vil være alene med jeres søde børn.

Ellers skulle planerne være sendt ud også indeholdende pakkeliste m.m. Har I ellers spørgsmål så er klasselærerne som altid klar til at svare.

Vi glæder os, og det bliver helt sikkert helt fantastisk.

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, står

Valg og koblingsprocent

Måske I følger lidt med i valgkampen, (lidt svært at lade være) og hører med når det er de frie skoler, der er emnet.

Som vi håbede, så ser det ud til, at det så småt er gået op for Socialdemokratiet, at de har en dårlig sag her. Besparelserne på de frie skoler kommer lige så meget til at handle om land- byproblematikken, og den tror jeg ikke helt partiledelsen havde set komme. Nedenfor linker jeg til en artikel netop udsendt i dag, hvor det fremgår at S er i gang med at trække i land.

Dette betyder langt fra, at vi er færdige med at skulle argumentere mod det vanvittige forslag, tværtimod så er vi desværre nok først lige begyndt. Jeg håber, I vil hjælpe jer selv og alle andre, med at få læst valgmaterialet udsendt af friskoleforeningen, og være med i debatten om tilskuddet til de frie skoler.

I kan finde materialet her:

Blot for en god ordens skyld. Det er kun S der vil det her, de andre partier omkring S ønsker ikke at beskære tilskuddet til de frie skoler.

Mette Frederiksen og S har stået helt alene med forslaget. Ingen af de øvrige partier har bakket op. Tværtimod har de stået i kø for at markere deres støtte til friskolerne. Nu er der mere at forhandle om, og SF har allerede stillet sig positivt an over for torsdagens kursændring fra S.

– Baglandet er begyndt at røre på sig. Mere end halvdelen af landets frie grundskoler ligger i socialdemokratiske kommuner. Politiken Skoleliv talte torsdag med en række borgmestre, som ønsker en anden tilskudsmodel end den, Mette Frederiksen har foreslået. Med fredningen af visse friskoler får borgmestrene dermed en fremstrakt hånd fra partiledelsen.

Læs mere her:

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person

Musikskolekoncert

Mandag d. 3/6 kl. 19.00 afholder Musikskolen Ringkøbing Skjern deres årlige
sommerkoncert på friskolen.
Det bliver primært med klaver, fløjte og guitarelever fra Velling Friskole.
Alle er velkomne.
Friskolen er vært med kaffe, saft og småkager efter koncerten.
Hilsen Kirsten

Fortælling

Vi er nu gået i gang med sidste fortællerunde.
Vi fortæller om vikingedrengen Torkel for 0. – 6. klasse.
De sidste 2 uger inden sommerferien vil 7. og 8. klasse fortælle forskellige eventyr.

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, folk, der står

Sommertræf og stjerner for en aften

Sommertræf nærmer sig, og fredag d. 14/6 kl. 19.00 er der ”Stjerne for en aften”.
Det er Velling Friskoles elever, som er stjernerne, og som vil optræde med klassebands.
Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at deltage. Så sæt et stort X ved denne aften!
Vi går i gang med at øve på numrene efter lejrskoleugen.
Der vil være en generalprøve om eftermiddagen d. 14/6 (mere om tidspunkt senere).

Hilsen Kirsten

Billedet indeholder sandsynligvis: 1 person, barn

Studedriverturen

Tilmeldingen til Studedriverturen nærmer sig deadline. Sidste frist er 1. juni.
Pt. er der 28 tilmeldte, både børn og voksne.
Ring/Sms 22362890 eller danny@frikvarter.eu

På udvalgets vegne