Fredagsbrev uge 20


Kære børn og forældre

Vi rider stadig på bølgen efter en fabelagtig forårsfest. Det var en kæmpestort at opleve friskolen for fuld udblæsning, og jeg er så imponeret og stolt over både børn og personale her på skolen. Der var en fantastisk stemning til ”efter-festen”, og det var skønt at opleve, hvordan dansegulvet var fyldt til bristepunktet med både store og små elever, lærere og forældre.

Og knap nok er forårsfesten overstået inden vi er videre til de næste store begivenheder, der indtræffer inden sommerferien. Der er både lejrskole og sommertræf på programmet i juni måned, og vi er samtidig i fuld gang med at planlægge næste skoleår, så vi kommer ikke til at kede os frem til ferien.

Skoleårets planlægning giver altid lidt sved på panden, for man vil gerne have planlagt et skoleår, der på bedste vis tilgodeser alle, så eleverne får de bedst mulige rammer for deres skolegang.

I år får vi lidt ekstra sved på panden for, so I allerede ved, har Maria opsagt sin stilling  og starter som lærer på Ollerup Friskole efter sommerferien. Her er en lille hilsen fra Maria:

Kære alle

Som I allerede ved, har jeg fået nyt arbejde på Ollerup Friskole. 

For 12 år siden rejste jeg sammen med min familie fra Svendborg til Velling, og vi har virkelig nydt vores tid her i det vestjyske. Selvom det er vemodigt at sige farvel til Vestjylland og især Velling Friskole, så ønsker vi nu at vende tilbage til Sydfyn, familie, gode venner og nye eventyr.

Kærlig hilsen

Maria

Maria vil efterlade sig et kæmpe hul og et stort savn her på Velling Friskole, og de er heldige på Fyn! Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at finde en god erstatning for Maria, og der kommer et stillingsopslag ud i starten af næste uge. I må meget gerne hjælpe til ved at dele opslaget på Facebook og hvis I kender nogen, der kunne passe til jobbet, så prik endelig til dem. Det er vigtigt, at det er én som kan varetage dansk i 7. og 8. klasse, og som gerne vil arbejde med de største elever.

Næste skoleår kommer der nogle få ændringer i forhold til skema og pausetider. Vi har valgt, at vi kun har et grundskema til næste år, men der vil selvfølgelig være ændringer i forhold til den periode, hvor der er udeskole for 0. – 4. klasse. Der vil også være emneuger og fagdage undervejs i skoleåret, og ellers vil årets gang komme til at ligne det, I allerede kender. Den foreløbige årskalender ligger allerede på hjemmesiden, men der vil komme flere datoer på efterhånden, og der kan komme ændringer undervejs.

I får meget mere information, når alle brikker er faldet helt på plads, men jeg kan indtil videre løfte sløret for, hvem der bliver klasselærer for de forskellige klasser:

0.kl: Anette

1.kl: Birgit

2.kl: Kirsten

3.kl: Troels

4.kl: Tine

5.kl: Maibritt

6.kl: Sussie

7.kl: Ny lærer

8.kl: Birgitte

Lejrskole

Den 1. – 3. juni er der lejrskole for 0. – 6. klasse. 0. og 1. klasse er med onsdag og torsdag mens 2. – 4. klasse bliver helt indtil fredag. De skal til Bjørneborg på Mors, og alle klasser har fået nærmere information om lejrskolen og tilmelding. Lejrskolen koster 75 kr. pr. døgn til mad, som vil blive opkrævet sammen med skolepengene for juni måned. Eleverne har allerede fået en invitation med hjem i skoletasken, og tilmeldingsfristen er i dag! Invitationen er også her, hvis den skulle være blevet væk:

Invitation til lejrskole 2022

Planen var at 7. og 8. klasse skulle blive hjemme på skolen og arbejde med deres praktisk-musiske fag, og der skulle have været eksamen for 8. klasserne. Grundet diverse corona-nedlukninger er den eksamen igen aflyst, og vi komme til at arrangere nogle oplevelser for 7. og 8. årgang, som har noget med deres PM-fag at gøre.

Der er kun fem uger tilbage inden sommerferien, og de kommer til at flyve afsted, med nogle helligdage i vente og samt en masse aktivitet inden ferien. Udover lejrskole glæder vi os til Sommertræf i Velling, og her er en besked fra Kirsten omkring Sommertræf, hvor der både bliver mulighed for at deltage i ”Stjerne for en aften” og ”Fælleskor”.

Sommertræf med klasseband

Efter en velfortjent Bededagsferie, så venter snart en ny stor begivenhed i Velling.
Nemlig VUIF´s årlige sommertræf fra 9. – 12. juni.
Det bliver med et stort og varieret program, som snart vil blive offentliggjort.
Men jeg kan allerede nu sige, at fredag aften d. 10. juni bliver den store børneaften.
Her bliver der igen arrangeret ”Stjerne for en aften”.
Stjernerne er børnene i friskolen, som alle skal optræde med et klasseband.
Vi starter med at øve numrene i musiktimer og i frikvarterer allerede i næste uge.
Det er frivilligt, om jeres børn vil deltage, men vi håber selvfølgelig, at så mange som muligt kan og har lyst til denne ekstra fælles oplevelse.
Vi holder generalprøve om eftermiddagen fredag d. 10. juni fra ca. 13.30 – 15.00.
Her skal man også kunne deltage.
Meld gerne afbud til undertegnede, hvis I ikke kan deltage.
Hilsen Kirsten

 Sommertræf – nu med fælles kor for alle

Som noget nyt bliver der også tilbud om et fælles kor for alle til sommertræf.
Et kor – hvor alle kan deltage: Børn, forældre, bedsteforældre, naboer og venner.
Der bliver 3 øvedage: Tirsdag d. 24. maj, tirsdag d. 31. maj og tirsdag d. 7. juni.
Alle gange fra 17 – 18 i morgensangslokalet.
Vi skal synge nemme sange, rytmiske sange, kanons, lidt på engelsk og lidt på afrikansk. Det bliver så sjovt.
Vi skal så optræde med det, vi har nået:
Fredag aften d. 10. juni – som opvarmning til ”Stjerne for en aften”.

Jeg glæder mig og håber, at rigtig mange har lyst til at deltage.

Hilsen Kirsten

Invitation til Åben hus på Kulturskolen

Har jeres børn lyst til endnu mere musik, følger her en invitation til Åben Hus på Kulturskolen Ringkøbing-Skjern i morgen den 21. maj.

Åbent hus 2022

Personalenyt i Naturhuset/Satellitten

Jeg slutter af med endnu en meddelelse omkring personale. Denne gang er det fra Naturhuset, hvor vores fantastiske pædagog Joan desværre bliver nød til at stoppe efter en lang periode med sygdom. Joan er stadig forældre på friskolen, og har også forfattet en besked til alle jer, der har kendt hende som pædagog eller forælder i årenes løb:

Kæreste venner

Jeg har været en del af Naturhuset i både SFO og børnehave siden 2013 og jeg har nydt hvert sekund. Jeg har i alle årene haft verdens bedste kollegaer og ledere, samt en engageret bestyrelse. Jeg har været stolt af at gå på arbejde i vores skønne børnehave og SFO og stolt af vores pædagogiske arbejde. Hver enkelt medarbejder knokler hver dag for at give jeres børn fantastiske og trygge dage og de knokler med en kærlighed, et engagement og en gejst, som jeg er super taknemmelig for at have været en del af.

Min rejse slutter her, da der desværre ikke er udsigt til at jeg inden for en overskuelig fremtid vil kunne starte op som pædagog igen. For at være i en børnehave skal man være en blæksprutte, med et øje på hver finger, have et stort overblik og kunne multitaske alle ens arbejdstimer. Man skal kunne håndtere at være i larm, støj og uro imens man i hovedet planlægger en børnefødselsdag, forældresamtale eller en emneuge samt 1000 andre ting som pædagoger i hverdagen har styr på og det er desværre ikke pt en mulighed for mig, grundet mine svære kognitive senfølger.

Sidst men absolut vigtigst, har jeg faktisk haft æren af at være sammen med Danmarks dejligste, skøreste, mest kreative, beskidte og mest kærlige unger samt at samarbejde med deres forældre. Jeg har nydt hvert sekund.

Både bestyrelsen, ledelsen og mine kollegaer har gjort hvad de kunne i hele forløbet og jeg har fuld forståelse for at min tid i Naturhuset slutter her.

Jeg er optimist og tror at jeg, med det længe ventede genoptræningsforløb med ergo – og fysioterapi, nok skal komme tilbage og finde nye veje at gå.

Vi ses i hvert stadig på VF, da jeg nu blot vil nyde skolen som forælder

Knus Joan

Vi slår både en pædagog og en pædagogmedhjælperstilling op til Naturhuset/Satellitten i næste uge, og her må I også meget gerne være behjælpelige med at finde de helt rigtige kandidater.

 

Det blev et langt fredagsbrev i denne omgang, men idet næste uge er en kort uge grundet Kr. Himmelfart, slipper I for fredagsbrevet dér.

I må have en dejlig weekend – og rigtig god arbejdslyst til jer, der skal til arbejdsdag på søndag.

Hilsen Karoline