Så kom der klarhed omkring vores ældste elevers tilbagevenden til friskolen. Datoen hedder nu mandag den 18. maj, og der vil vi selvfølgelig være klar til at tage imod dem. Vi er sådan set allerede klar. Planen er lavet, og vi ventede egentlig, at de skulle starte allerede nu på mandag, men nu følger vi selvfølgelig myndighedernes vejledninger og tager altså imod vores 6.-8. klasse mandag den 18. maj.

Vi har efterhånden mange gange fortalt jer, at det går godt med undervisningen af 0. – 5. klasse. Det er en aldersgruppe, der ikke stiller de store spørgsmål og derfor har let ved at indrette sig under nye forhold. Anderledes vil det nok se ud med 6. – 8. klasse, da de er, og har været, vant til en hverdag der ser noget anderledes ud, end den de nu vil komme tilbage til, og så har de jo også en alder, hvor man ikke bare lige nødvendigvis gør det der bliver sagt uden en meget god forklaring, og det er jo egentlig rigtig godt og sundt at stille spørgsmålstegn, ved det der sker omkring en.
Hvis og så frem der ikke kommer nye retningslinjer fra myndighederne, så vil 6. -8. klasses hverdag på mange måder komme til at ligne den 0. – 5. har i øjeblikket. Dvs. opdelte udeområder, afstand mellem bordene i klasserne, kort undervisning og en del af den vil forgå udenfor, frikvarterer holdes udenfor, og ikke inde som de er vant til. Endvidere vil der jo være hyppig håndvaskning og en opmærksomhed på ikke ligefrem at ligge oven på hinanden plus en række andre ting.

For nogen vil det være en omvæltning, men selvfølgelig finder de også ud af det, og gensynet med hinanden vejrer nok også tungere end alle de regler og retningslinjer, der nu skal overholdes.
Vi glæder os til at få dem tilbage, og vi er temmelig sikre på, at vi nok skal få en god skoletid frem mod sommerferien, og en skoledag hvor vi bevarer den gode Velling Friskole ånd og måde at være sammen med hinanden på. I må dog meget gerne tage en snak med jeres børn omkring deres tilbagevenden. Lærerne er allerede i gang med at forberede eleverne på den kommende skoletid, og mon ikke vores elever lige så stille og roligt vil begynde at glæde sig rigtig meget til at komme tilbage, nu der er skabt klarhed om deres situation, det tror vi på.

Kommende skoleår

Ellers er vi jo godt i gang med at forberede næste skoleår, og her har vi jo været ude at søge en årsvikariat for Sussie.
Elisabeth Ladekjær, som var i praktik hos os i år, bliver færdig som lærer til sommer, og hun glæder sig rigtig meget til at starte hendes lærergerning hos os. Elisabeth har god erfaring med den frie skole verden, eftersom hun selv har været elev på Dejbjerglund Efterskole, og efter gymnasiet har været ansat som lærer i to år på Stadil Vedersø friskole. Vi glæder os til at tage imod hende. Hun dækker fint Sussies fagrække, og så har hun ovenikøbet dyrket meget gymnastik og bl.a. været instruktør Sprinterne.

På kontoret vil der også blive ændringer i det kommende skoleår, da Sine også er gravid og går fra i starten af august. Derfor søger vi også en sekretær i et årsvikariat. Stillingen er slået op, og kender I nogen så sig endelig til.

Tænk sig to gravide på en gang, det er da fantastisk. Vi begynder efterhånden at få en god gruppe af ansatte med små børn, og det er simpelthen så dejligt at følge de små, når de kommer på besøg med deres forældre.

Jesper Nielsen, vores pedel, er ikke gravid, men har fået flere timer på Fjordvang Efterskole, hvor han også er pedel. Han har haft en dag om ugen på friskolen, men stopper nu altså til sommer – desværre, han har gjort det så godt. Vi skal derfor ud at finde en pedel, der kan hjælpe Martin en dag eller to om ugen. Sig endelig til hvis I kender nogen, der kunne være interesseret.

Det var alt for denne gang. Skulle måske lige nævne at i går, dagen før St. Bededag, skulle vi jo have haft vores årlige forestilling og forårsfest. Sådan blev det ikke i år, og hvederne blev spist hjemme under mere rolige forhold. Jeg håber de af jer, der har været med i længere tid, kunne huske hvordan man tilberedte en sådan hvede på brødristeren.
Forårsfesten vender stærkt tilbage, og hold da op der bliver meget at glæde sig til i det kommende skoleår.

Cool Kids

Cool Kids – for børn mellem 8-14 år
Vi starter nyt gruppeforløb til august 2020. Ansøgningsfristen er 5. juni 2020.

Forsamtaler afholdes inden sommerferien.
For at komme i betragtning til forløbet skal I skrive en e-mail (kontaktbrev), hvor I kort beskriver barnets/den unges problem og symptomerne (ca. ½ side).
I skal medsende barnets cpr.nr, samt hvilket telefonnr. I kan træffes på.
I vil derefter blive kontaktet, og hvis det vurderes, at I ligger indenfor målgruppen, vil I blive indkaldt til en forsamtale. Herefter foretages den endelige visitation.
Da det er usikkert, hvor mange henvendelser der kommer, kan det ikke garanteres, at alle i målgruppen vil kunne tilbydes forsamtale/behandling.
Der kræves ingen henvisning fra læge eller andre professionelle, og det forventes, at I som familie selv formulerer kontaktbrevet.
Henvendelse skal ske til PPR på mail: born.familie@rksk.dk – att. Helle Holbøl

Helle Holbøll