Først og fremmest tusind tak for sidst.

Vi har fået rigtig mange flotte, varme og dejlige tilbagemeldinger, og de luner hver og en. Vi har netop evalueret forårsfestugen, og vi må bare konstatere, at det er gået rigtig godt hele vejen igennem. Det er klart, at vi stiller os selv spørgsmålet om hvad det er der får det til at fungere, og dertil bliver svarene nok en god forberedelse og så en gruppe børn, der ved hvad det handler om og bare vil det. Rigtig mange af eleverne har været med mange gange, og de har år for år kunnet kigge på de store, og set at de glæder sig og knokler på for at lykkes i det. Man kan vel kalde det at være i en form for mesterlære, noget vi jo faktisk også bruger i mange andre sammenhænge.

Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi også har kigget på hinanden umiddelbart efter forårsfesten, og snakket om hvorvidt vi kan gøre det lige så godt næste år, man kunne måske kalde det en form for snigende præstationsangst. Men her er det jo altså vigtigt at holde sig for øje, at det helt og holdent skal være en positiv og god oplevelse for elever og lærere. Processen er fuldstændig lige så vigtig som produktet, og munder det så ud i en knap så seværdig forestilling, men alle har oplevelsen af at det er gået godt, så må det altså være det vigtigste. Heldigvis kan man sige, at en god proces oftest leder frem mod et godt produkt, men nu er det lige nævnt hvor fokus må og skal være.

Tak til 4. klasses forældre for at skabe de gode og hyggelige rammer. Det er altid dejligt, når vi kan parkere den del i hænderne på jer.

Efterfesten var også god, og da vi (personalet) forlod skolen ved to tiden, var det med et træt, men dejligt smil på læberne og med en fornemmelse af en veloverstået forårsfest 2018.

Status

Nu nærmer lejrskolerne sig for 0.-4., og inden vi ser os om, er der Stjerner for en aften i sommertræfteltet nærmere bestemt fredag den 8. juni.

Ellers skinner solen jo på os, og frikvarterne syder af god energi. I 0. klasse blomstrer ideerne også, og i dag til elevmødet havde de ikke mindre end tre ønsker om nye hoppepuder: “en slåshoppepude (for det må man ikke, på den vi har nu), en hoppeborg og en hoppeborg mere, dog med tag på, når det regner. Alle tre hoppepuder var så kun forbeholdt 0. og 1. klasse. Jo jo, vi står da sammen. Umiddelbart kan det jo være lidt svært at imødekomme, men de små står altså op foran alle eleverne og annoncerer deres ønsker, det er da flot og vidner om, at man er tryg i fællesskabet.

2. klasse havde havde følgende punkt på dagsordenen: “vi vil bare sige, at vi synes, at alle elever er gode ved hinanden på VF, og de store er gode til at tage sig af de små”. Fin lille vigtig besked.

Lige nu har 8. klasse gang i programmering af Lego Mindstorm robotterne, og det er noget de synes er fedt.

Den kommende uge er kort, og vejrudsigten lover flot solskinsvejr. Jeg tænker vi skal have airtracken ud og ligge og købt nogle flere tennisbolde og rundboldbat til ungerne.

I morgen drager hele lærerflokken til årsmøde på Comwell i Kolding, hvor vi skal være sammen med 600 andre friskolefolk. Det er den årlige generalforsamling i friskoleforeningen, og vi skal deltage i diverse workshops og en overdådig festmiddag lørdag aften er også på programmet. Det bliver fantastisk.

Og så vil vi gerne ønske alle jer, der skal til arbejdslørdag, en rigtig god dag sammen. Vi glæder os til at se resultatet.

Godkendelse af p-plads m.m.

I dag kom så også godkendelsen fra kommunen om re- og nyetablering af vores parkeringsarealer. Vi håber, vi er i gang inden for de næste fjorten dage.

De sidste tegninger til vores multisal er også ved at være i hus, og vi mangler lige at få de sidste tilbud i hus. Vildt, men også lidt uvirkeligt, og jeg tror mange gerne snart vil se en gravko i skolegården, og måske er vi der, hvor der også skal en stor sandpude til som bevis for, at det faktisk er rigtigt, at VF bygger Multisal.

Fra VUIF

Så er der VUIF klubdragter til afhentning!
Bestilte du en klubdragt i marts, kan den nu afhentes i Sportigan, Ringkøbing.

Spred gerne ordet…

Mvh VUIF bestyrelsen

Bliv udvekslingsstudent med AFS – en verden af muligheder

Jeg havde lovet en forælder at tage dette lille indlæg med i fredagsbrevet, men glemte at vedhæfte indlægget. Det skulle det så være nu.

AFS – en verden af muligheder