Kære alle

Foråret har for alvor meldt sin ankomst, og vi nyder det gode vejr. Her efter påske er udeskole igen startet op for 0. – 4. klasse og de udendørs idrætssko bliver også luftet. Ud over lys og varme bringer det spirende forår en masse andre ting med sig, og i lærergruppen er forberedelserne til Forårsfesten den 12. maj i fuld gang.

1. og 8. årgang har kløet på i deres projektuge under overskriften ”udvikling” og har knoklet løs for at blive klar til fremlæggelser på mandag. Det er fedt at se, hvordan de unge mennesker ligeså stille vokser med ansvaret.

Generalforsamling

Foråret byder også på en hel masse generalforsamlinger rundt omkring, og vi fik afholdt vores på Velling Friskole i onsdags. Det var en stor aften for mig. Ikke mindst fordi, jeg for første gang har oplevet noget for anden gang på Velling Friskole, og jeg kunne konstatere at ligesom sidste år var fremmødet stort og stemningen god. Tak til forældrene på 0. årgang for praktisk hjælp og masser af kage – det var et stort hit i går, da der faktisk var kage nok til hele skolen!

På generalforsamlingen fik vi valgt en ny bestyrelse. Søren Kristensen og Anette Barbesgaard ønskede ikke genvalg og trådte dermed ud af bestyrelsen. Pia Øllgaard har valgt at trække sig, og Gitte Brændgaard har overtaget Pias plads qua sin rolle som suppleant. Kæmpe tak til alle tre for indsatsen! Vi har samtidig fået to nye ansigter ind i bestyrelsen, og vi er glade for, at Daisy Imhof og Jacob Brøndum Christensen er klar til at give et nap med.

For mit vedkommende bringer foråret stor optimisme med sig. Jeg føler efterhånden, at jeg er faldet godt til på Velling Friskole, og jeg er spændt på, hvad de kommende år bringer nu hvor vi ligesom er ved at være ”landet” ovenpå corona og lederskifte.

Støtteforeningen

Støtteforeningen for Velling Friskole har ligget i dvale under corona, men vi vil gerne have den til at genopstå, og her har vi brug for nye kræfter. Støtteforeningens opgave er at støtte Velling Friskole og vores aktiviteter. Ifølge vedtægterne skal foreningen ”medvirke til, at skolen fungerer som et naturligt samlingssted for lokalbefolkningen på tværs af generationer”.

En engageret støtteforening vil være en kæmpe gave for både skole og børnehave i forhold til at hjælpe med arrangementer eller med at samle penge ind til de ekstra ting, som kan komme børnene til gode.

Vi skal have valgt en ny bestyrelse til støtteforeningen, og interesserede må meget gerne melde ind til mig på mail i løbet af næste uge. Så prøver jeg at koordinere et møde, hvor vi kan komme videre med processen.

Til sidst et par glimt fra den tidsrejse Esben har haft os med på i ugens løb til morgensang. Her har vi fået lov til at se og lytte til lydens udvikling gennem årene. Der er godt sket meget fra de skrattende grammofonplader til nutidens streamingtjenester og højtalere.

Ha´ en dejlig og solskinsrig weekend,

Karoline