Omstændighederne taget i betragtning, så går det jo faktisk meget godt. Jeg har det lidt som om, vi sender “live”, for det hele er nyt og ikke prøvet før. Det kræver en god planlægning at være direkte på, og vi støder også løbende ind i områder, vi ikke lige havde forudset eller taget med i vores overvejelser. Vi begår også fejl, det er ret svært at undgå. Heldigvis er det jo sådan med det at fejle, at vi lærer af vores fejl og får rettet ind.
Selv om det går godt, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi savner fællesskabet og vores 6.7.8. klasser, det er nu altså ikke helt det samme uden dem. Den fælles morgensang er virkelig også en mangelvare, men så vidt muligt bliver der stadig sunget og fortalt i de enkelte klasser hver morgen.

Alle børnene har virkelig gjort det godt i de sidste tre dage, og vi fornemmer at stemningen blandt børnene generelt er god. Det er så vigtigt, at vi formår at skabe en coronaskole, der ikke bliver fyldt med angst og frygt, men i stedet med glæde og tryghed. Vi gør alt hvad vi kan for at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men det skal hele tiden være i en god ånd, og i en form børnene kan være med i.

Undgå slik og kage til deling

Vi er blevet spurgt til om børnene må tage en fælles kage med i skole eller andet i forbindelse med eksempelvis fødselsdag. Det er enormt fristende at sige ja, fordi der ofte er kage til overs til lærerværelset, men vi bliver nødt til at sige nej til alle former for medbragte madvarer eller slik til fælles deling.

Børn er forskellige og ligeså voksne, og nogen tænker måske ikke en slikkepind kan gøre noget, mens andre synes at vi så ikke lever op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor vælger vi en fælles løsning, og vil derfor gerne, at I gemmer slik og kage til tiden efter corona, hvor vi så kan have en dag eller to, hvor vi går helt amok i slik og kage.

Forårsfesten

Som I nok allerede havde regnet ud, så må vi desværre aflyse årets forårsfest. Det er rigtig ærgerligt. Kirsten havde færdiggjort manuskriptet, og vi var ellers helt klar til at fortælle fra den græske mytologi, som optakt til forestillingen “Håbet”, en forestilling med fortællinger fra den græske mytologi. Nå, så kan vi glæde os i helt år, og der skal jo hele tiden være noget at glæde sig til.

Coronaskole bringer også noget godt med sig. Alternative undervisningsformer, som viser sig at være rigtig gode, og som eleverne tager til sig med begejstring. En gåtur til fjorden fra morgenstunden i det smukkeste solskinsvejr. Hjemmelaboratorie så der kan undervises i bæredygtig dannelse, navneord i og med naturen og mange mange andre gode undervisningsformer.

Sfo

Inden skolestart opfordrede vi jer til at I så vidt muligt kunne hente jeres børn efter skoletid, så vi ikke fik for stort pres på i sfo´en. Det har I jo virkelig levet op til, og vi har kun haft ganske få børn i sfo’ en. I næste uge må de gerne blive hængende, hvis det passer bedre ind i planerne på hjemmefronten.

Slutteligt vil jeg gerne takke jer forældre for jeres imødekommenhed, tålmodighed og forståelse. I er rigtig gode til at komme med feedback til lærerne, og det sætter jeg virkelig pris på, for de knokler i øjeblikket og har virkelig brug for at høre, at de gør det godt.

Det er en fornøjelse at sige godmorgen til jer på parkeringspladsen, man fornemmer i den grad det gode fællesskab der er i og omkring friskolen.

Vi vil gerne ønske jer alle en rigtig dejlig og velfortjent weekend