Det er godt nok en forsigtig genåbning, vi er vidne til i øjeblikket. Efterhånden kan vi godt blive lidt i tvivl om, hvornår vi får 5.-8. klasse tilbage igen, faktisk var vi i går så optimistiske, at vi begyndte at lægge planer for deres tilbagevenden, så vi kunne være klar. Måske var det initiativ mere et resultat af ønsketænkning end et forholden sig til den virkelige verden.

Nu SKAL det altså være efter påske, men efterhånden tror vi egentlig ikke på, at det bliver med fuld styrke, de kommer tilbage, men i denne uge kan vi dog se at lidt også har ret.

Mandag havde 7.8. klasse en super god tur til Vesterhavet. Opfordringen til at have varmt tøj på var givet, og denne opfordring tog pigerne til sig. De mødte op med skibukser og varme jakker, hvorimod drengene mødte op i bukser der stumpede, vindjakker og smarte sko. Kombinationen af at holde varmen og se godt ud samtidig er ikke altid helt forenelig. De er dog nogle gode og seje drenge, der ikke sådan piver over lidt kulde, der skal heldigvis mere til at slå dem ud. Det var først under evalueringen dagen efter, det kom frem.

Mette Stengaard Andersen guidede dem i og omkring Houvig fæstningen, og alle sluttede af med et overdådigt frokostbord ved Vestkystens Gårdbutik hos Jens og Dorthe. Tusind tak Jens og Dorthe for jeres gæstfrihed.

Tirsdag var det så 5. klasses tur og indholdet var en guidet tur, også med Mette Stengaard Andersen, i Ringkøbings gader. Der blev selvfølgelig også tid til leg og samvær, men også godt med noget indhold på dagen. Mette Stengaard roste alle vores elever for at være lydhøre og interesserede, og det var hun i særdeleshed også medvirkende til. Hun stod for at levere nogle gode og spændende fortællinger.

I skrivende stund er 6. klasse ved havet, hvor de skal lave en masse sjove og fede aktiviteter sammen med Maibrit og Troels. Det har virkelig været skønt at se dem alle igen, og vi må bare konstatere, at vi virkelig savner dem alle.

På friskolen har de yngste elever jo faktisk en mindre fest. De har hele friskolen for sig selv, så der er eksempelvis masser af tid på hoppepuden, trampolinerne og badmintonbanerne. Her er ingen ældre elever, der kommer og blander sig. Det bliver nok lidt svært at skulle dele, når vi får de store tilbage igen.

Det har været en dejlig uge, og VUIF har åbnet op for fodbolden og udeaktiviteterne. Hvor er det egentlig godt at se hvordan alle ovenpå den første genåbning lynhurtig går i handlingsmode og sørger for at skabe de bedste rammer for vores børn, så de kan komme ud af “isolationen”. I onsdags dansede juniorpigerne i skolegården alt imens 6. klasse havde bål hygge og spillede stratego. Kl. 17.00 væltede det så ind med fodboldspillere. Tak til alle jer der yder en kold og frivillig indsats i øjeblikket, det er i den grad værdsat.

Billederne er fra 5. og 7.8. klasses ture.

Generalforsamling

I henhold til vedtægterne for Velling Friskole og Naturhuset skal generalforsamlingen afholdes mellem d. 01.04 – 01.05. Grundet fortsatte restriktioner og forsamlingsforbud, som pt. er gældende frem til 06.04.2021, vælger vi at udskyde generalforsamlingen, som var aftalt til onsdag d.14.04.2021. Så snart det bliver muligt at samles, vil vi indkalde jer alle på ny.

Jeg håber, at rigtig mange både forældre i Naturhuset og Velling Friskole vil prioritere generalforsamlingen meget højt, når det igen bliver muligt at samles.

På vegne af bestyrelsen

Anita Gohr Andersen