Marts – opvisning

Snart dages det brødre, det lysner i øst, til ar…………ah okay, det er måske ikke den helt rigtige sang at bruge, men nu ser det da trods alt ud som det lysner, og håbet er som bekendt lysegrønt. Det blev dog ikke ikke helt, som vi gerne ville have det mht. de store elevers tilbagevenden, men lidt har jo også ret. Vi har muligheden for at holde udendørsskoledag en dag om ugen for hver klasse. Vi glæder os selvfølgelig rigtig meget til at se dem, og vejrudsigten ser ganske lovende ud for en udendørs undervisningsdag i næste uge.

Vi har valgt at tage 5. klasse ind tirsdag, 6. klasse fredag og så kommer både 7. og 8. klasse ind onsdag.

I udmeldingerne lægges der ikke op til, at elever over 12 skal testes inden fremmøde, der er her blot tale om en opfordring. Vi vil heller ikke som skole kræve en negativ test, der højst er 72 timer gammel. Som bekendt testes friskolen og Naturhusets personale to gange om ugen. Et Kviktestteam møder op på matriklen, og de gør det simpelthen så godt.

Der arbejdes i øjeblikket på at kommunens skolebørn over 12 år (formoder jeg), vil blive tilbudt en test på en lokation i nærheden af skolerne, og der vil her blive taget hensyn til, at den kun må være 72 timer gammel inden fremmødet på skolen. Som sagt så er det ganske frivilligt, og der er kun tale om et et tilbud. I skal nok få nærmere besked om tid og sted, når vi ved lidt mere.

I løbet af weekenden vil lærerne informere jer omkring jeres børns fremmøde i næste uge.

Ny skema periode?

Vi arbejder jo i dette skoleår med tre skemaperioder, og meningen er, at vi fra uge 11 skal ind i den 3. periode. Pga. omstændighederne fastholder vi dog skemaperiode 2 af flere årsager, men mest af hensyn til ikke også her at skulle omstille sig igen. Vi håber jo virkelig på, at vi får vores store elever ind efter påske, og så må vi se om vi skal i gang med 3. periode. Det skal I nok høre nærmere om. Nu ved I, at den hverdag I og jeres børn kender fortsætter med skemaperiode 2.

Februar – fastelavn

Tanker om næste år

I går holdt vi et langt lærermøde og gjorde os tanker om næste skoleår. På normalvis plejer vi jo at være afsted på pædagogisk tur med overnatning alt imens vores praktikanter fra Ollerup, sammen med nogen af jer forældre, har en god dag sammen med eleverne. Det kunne vi desværre ikke i år, men derfor skal vi jo have planlagt et nyt forrygende skoleår alligevel.

I går tillod vi os at tænke næste skoleår som et normalt skoleår uden afbrydelser. Jeg vil mene, det skal være udgangspunktet for det fremadrettede arbejde med friskolen at alting lige så stille og roligt normaliserer sig. Det tror vi på og glæder os til.

Så snart vi kan mødes igen, så skal vi have opfrisket vores værdier og holdninger, de værdier og holdninger der præger vores skolearbejde, og er med til at gøre Velling Friskole til det den er nemlig en holdningsskole med et stærkt værdigrundlag. Vi skal altså alle sammen have et skud af god friskoleånd, når det bliver muligt igen. Det bli´r altså godt.

I denne uges fredagsbrev er der tre billeder af personalet på friskolen. I forbindelse med min fødselsdag i januar, fik jeg en årskalender af personalet. Tager man den frem og bladrer i den, så er det temmelig sikkert at mundvigene vender opad når man er færdig.

Her er det januar – februar – marts.